En Mestre Sef

Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder Maastricht

Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder Maastricht - Blaasmuziek met schwung

Deze maand, april 2024, is het een jaar geleden dat de reeds bij leven legendarische dirigent Sef Pijpers op 94-jarige leeftijd overleed. Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder, de laatste vereniging waar Pijpers chef-dirigent was en die hem veel dank verschuldigd is, brengt deze middag o.l.v. Matty Cilissen een muzikale hommage aan de Godfather van de Limburgse blaasmuziek.

De muziek wordt afgewisseld met gesproken herinneringen van leerlingen, collega's en vrienden en met unieke filmbeelden van de maestro zelf. Als docent aan het Conservatorium van Maastricht stond hij in de jaren tachtig en negentig mee aan de basis van een geweldige generatie Limburgse musici.

Een muzikaal eerbetoon aan de Godfather van de Limburgse blaasmuziek


Voor de pauze staan enkele klassieke werken op het programma die Sef Pijpers na aan het hart lagen, zoals Zueignung van Richard Strauss, de prachtige Roemeense Rapsodie van George Enescu en het speciaal voor harmonieorkest geschreven Boule de Feu van Jos Hanniken. Na de pauze ligt muziek uit de musicals Miss Saigon en West Side Story op de pupiter. Sopraan Fenna Ograjensek en tenor Pascal Pittie vertolken met begeleiding van de harmonie diverse bekende songs uit de West Side Story, zoals Maria, Tonight en I Feel Pretty. Afgesloten wordt met de door componist Jef Penders aan Sef Pijpers opgedragen mars En Mestre SEF.

zo 14 apr 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
16:00 - 18:00 / 1 pauze
Prijs € 25
Klassiek - Orkestraal
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
K