Onmogelijke liefdes

Philzuid

23.02.2024 philzuid - Onmogelijke Liefdes - Lucas-Debargue © Xiomara Bender.jpg

 ‘Say it loud and there’s music playing, say it soft and it’s almost like praying, Maria…’, zingt Tony in West Side Story. Tony & Maria, Romeo & Julia… De liefde inspireerde componisten van alle tijden en continenten.

In de dramatische ouverture La Forze del Destino bezingt Verdi de kracht van het noodlot. Zijn duister stralende klanken geven een gloedvolle glans aan de Amerikaanse swing van Bernstein en de Russische romantiek van Tsjaikovski. Tussen zo’n overvloed aan emotie is het Pianoconcert van Mozart een open plek van vrede en rust. De Franse pianist Lucas Debargue won op het roemruchte Tsjaikovski Concours in Moskou de felbegeerde Prijs van de critici. Die critici schreven over Debargue: ‘Ongelooflijk talent, artistieke visie en creatieve vrijheid!

Ludovic Morlot vervangt dirigent John Axelrod
John Axelrod is vanwege een medische ingreep gedwongen dit concert met Philzuid te annuleren. Hij vindt het zeer spijtig dat hij niet kon terugkeren om dit prachtige programma met het orkest te maken.

Philzuid heeft een waardige vervanger voor John Axelrod gevonden in Ludovic Morlot, Music Director van het Barcelona Symphony Orchestra, Conductor Emeritus van het Seattle Symphony Orchestra en Associate Artist van het BBC Philharmonic Orchestra. 

vr 23 feb 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:40 / 1 pauze
Sterrang € 52,50
Rang 1 € 45
Rang 2 € 37,50
Rang 3 € 30
Klassiek - Orkestraal
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
K


Programma

Tsjaikovski
Ouverture Romeo & Julia
 
Mozart
Pianoconcert nr. 23
 
Verdi
Ouverture La Forze del Destino
 
Bernstein
Symfonische Dansen (West Side Story) 

Dirigent
Ludovic Morlot
piano

Lucas Delbargue

Foto

Xiomara Bender