Pinksterconcert 2024 - O Sole Mio

Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden

Pinksterconcert 2024 - O Sole Mio

Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden

“De Roej” uit Eijsden en de Mastreechter Staar spiegelen elkaar in de Italiaanse zon
 

“O Sole Mio”, o mooie zon van mij:
Zo stralen de musici van het harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden en de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar met een sprankelend programma van Italiaanse symfonische muziek, liederen en opera. Twee monumentale Limburgse muziekgezelschappen onder leiding van twee gelauwerde dirigenten verklanken de Italiaanse zon, warmte en liefde.

Zoals op een zwoele Italiaanse namiddag in de ondergaande zon, zo glanzen de instrumenten van de Roej en de stemmen van de Staar terwijl ze samenklinken en elkaar afwisselen: van het symfonische gedicht Feste Romane van Respighi tot het Napolitaanse lied o Sole mio; en van de ouverture Norma van Bellini tot La Gazza Ladra van Rossini en Cavalleria Rusticana van Mascagni.

Het wordt een bijzondere gevarieerde concertavond die u als liefhebber van klassieke koormuziek en symfonische blaasmuziek niet mag missen!!
 


Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden
Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden heeft zich onder leiding van chef-dirigent en artistiek leider Jan Cober ontwikkeld tot een van de beste amateur harmonie-orkesten ter wereld. De kwaliteit die we op het concertpodium horen, is ook te zien bij optredens op straat met marsen en processiemarsen.

Dezelfde klank die Sainte Cécile tijdens twee opeenvolgende WMC’s tot wereldkampioen heeft gemaakt, is dan ook de kern van de uitstraling die de vereniging jaarlijks toont tijdens de Bronk en bij grote nationale concerten. In Theater aan het Vrijthof geeft de harmonie een feestelijk en kleurrijk klassiek Pinksterconcert.

za 18 mei 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:05 / 1 pauze
Prijs € 25
Klassiek - Orkestraal
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
K