Symfonieorkest Conservatorium Maastricht

20230646-CM-Symphonic-project-fb-event.jpg

Stap in de betoverende wereld van klassieke muziek tijdens een onvergetelijke avond vol pracht en ontroering gepresenteerd door studenten van Conservatorium Maastricht. Tijdens dit unieke concert nemen we je mee op reis langs enkele van de meest geliefde meesterwerken uit de geschiedenis van de klassieke muziek.

Laat je hart sneller kloppen op de magische klanken van Tsjaikovski's "Eugene Onegin". Ervaar de passie en het drama van onvervulde liefde en tragische ontmoetingen in deze meeslepende compositie.

Verlies jezelf in het meesterlijke Harpconcert van Gliere. Laat je betoveren door de lyrische melodieën en bewonder de indrukwekkende technische vaardigheden die de harp tot leven brengen.

Na de pauze word je ondergedompeld in de kleurrijke wereld van Moussorgsky's "Schilderijententoonstelling". Laat je fantasie de vrije loop terwijl de muziek je meeneemt langs prachtige impressionistische beelden geïnspireerd op schilderijen van Viktor Hartmann.

wo 6 dec 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:00 / 1 pauze
Sterrang € 25
Rang 1 € 20
Klassiek - Orkestraal
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
K
06.12.2023 Symfonieorkest Conservatorium Maastricht (c) Senen Fernandez .jpgProgramma

P.I. Tchaikovsky
from Eugene Onegin - Polonaise

R. Glière
Harpconcerto op.74
Harpiste: Nagisa Tanaka

M. Moussorgsky
Schilderijententoonstelling
 


Dirigent Federico Santi en Solist Nagisa Tanaka
Federico Santi behaalde internationaal succes na het winnen van verschillende prijzen. Hij dirigeerde diverse opera's, waaronder in het Concertgebouw Amsterdam en het Mariinsky Theater. Met meer dan 50 opera's in zijn repertoire, richt hij zich ook op symfonische muziek, vooral uit de Duitse, Russische en Franse romantiek en postromantiek.

Nagisa Tanaka, een Japanse harpiste, begon op jonge leeftijd met piano en ontwikkelde haar liefde voor de harp. Na het winnen van prijzen bij internationale harpcompetities, studeerde ze aan het Kunitachi College of Music en behaalde ze haar master bij Anneleen Lenaerts aan het Conservatorium Maastricht in 2021. Tanaka heeft solorecitals gegeven en heeft ervaring in diverse ensembles, waaronder het NHK Symfonieorkest en het Nationaal Orkest van Japan.

Dit is je kans om de muzikale magie van de musici van het Conservatorium Maastricht te ervaren. Wees erbij op deze bijzondere avond en reserveer nu je kaarten.

Dirigent

Federico Santi