Een nieuwe Nederlandse musical over het leven én de dood van een legende

Piaf

19.12.2023 Promobeeld Piaf (c) Annemieke van der Togt (5).jpg

Na een leven vol drank, drugs en mannen overleed 60 jaar geleden één van Frankrijks grootste artiesten: Édith Piaf. Nu, ver na haar dood, worden haar liedjes over de hele wereld nog steeds geluisterd en gezongen. Nummers als Non, je ne regrette rien, La Vie en Rose, Milord en Padam zijn slechts enkele onsterfelijke voorbeelden uit haar indrukwekkend repertoire aan songs.

Deze voorstelling gaat over het leven én de dood van ‘de kleine mus’. Niemand minder dan onze eigen Limburgse Suzan Seegers kruipt in de huid van Piaf. Aan de hand van verhalen van vier verschillende karakers (De Engel, De Duivel, De Nar en De Dood) en haar onvergetelijke muziek herbeleeft de fenomenale Piaf verschillende belangrijke momenten uit haar leven. 

Het verhaal achter de legende
Édith Piaf is zojuist overleden. En ze is danig in de war. Dit is niet wat ze wou. Dit is niet wat ze ooit bedacht had. Ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed. Niet in een of ander gehucht. Pas net overleden komt de verwarde Piaf vier karakters tegen: De Engel. De Duivel. De Nar. En de dood. Dan blijkt dat haar man Theo Sarapo goed naar haar geluisterd heeft. Hij heeft een ambulance gebeld en tegen de chauffeur liegt hij dat Edith slaapt. Het is een lange tocht, bijna duizend kilometer. Piaf houdt tegenover haar vier levensgezellen vol dat ze niet dood is, zo lang ze niet in Parijs is. En zo lang ze niet weet wat ze achterlaat. Zo zit ze voor de duur van de tocht naar Parijs opgescheept met deze vier passagiers, waarvan eenieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan heeft achtergelaten. Piaf wil weten waar deze vier in haar leven waren. Aan de hand van hun verhalen en de onvergetelijke muziek van Édith Piaf herbeleefd de legende verschillende belangrijke momenten in haar leven om te ontdekken wie ze was en erachter te komen wat het is dat ze achterlaat. 

di 19 dec 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:35 / 1 pauze
Sterrang € 44,50
Rang 1 € 39,50
Musical en Show
Tickets
Zet op wensenlijst
M

‘Uitzonderlijke en intieme musical’

★★★★★
Musicalweb

‘Suzan Seegers overtuigt in de rol van Piaf’

★★★★
NRC

‘Musical Piaf verdient volle zalen’

★★★★★
Dagblad van het Noorden

‘Zo intens, vol ontroering en breekbaar’

★★★★★
Ilovetheater

‘De mooiste en meest ontroerende musical van het jaar’

Musicalnieuws

Musical Piaf - Suzan Seegers e.a. Musical Piaf - Suzan Seegers e.a. Musical Piaf - Suzan Seegers e.a. Musical Piaf - Suzan Seegers e.a.

Regie

Martin Michel

spel

Suzan Seegers, Thomas Cammaert, Cystine Carreon, Job Bovelander en Hein Gerrits

Foto

Annemieke van der Togt