Jeangu Macrooy, Lucas Hamming, Magtel de Laat, Alex Klaasen e.a

Jesus Christ Superstar

Jeangu Macrooy, Lucas Hamming, Magtel de Laat, Alex Klaasen e.a

Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet.

In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024
 

Het verhaal
Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

Jesus Christ Superstar
za 9 mrt 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
15:00 - 16:40
Sterrang € 80
Rang 1 € 75
Musical en Show
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Deze voorstelling is Engelstalig en zonder boventitels.

DEZE VOORSTELLING IS TOEGANKELIJK VOOR MENSEN MET EEN VISUELE BEPERKING I.S.M. KOMT HET ZIEN!

Trigger warning: Deze voorstelling bevat confronterende inhoud en flitsende lichteffecten. Bekijk hier meer informatie en veelgestelde vragen over de musical.

M

MEER INFORMATIE

JESUS CHRIST SUPERSTAR

Jesus Christ Superstar Jesus Christ Superstar Jesus Christ Superstar Jesus Christ Superstar

‘Deze Jesus Christ Superstar is rauw, eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten.’

★★★★★
De Volkskrant

‘Macrooy toont zijn ziel op een akelig mooie manier. Zoals hij ook de rest van de voorstelling ongenaakbaar is in spel en zang.’

Het Parool

‘Ivo van Hove weet als geen ander het verwende theaterpubliek te verrassen.’

★★★★★
De Telegraaf

‘Een ware zinneprikkeling met wind, water en (film)bloed in een verder minimalistisch, haast industrieel decor.’

★★★★★
AD

Super Seats

WORD ONDERDEEL VAN HET VERHAAL

Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke setting. Intens en dichtbij. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar je onderdeel wordt van het verhaal. Of kies voor één van de andere plaatsen in de zaal en laat je uitdagen door een onvergetelijke voorstelling.

 

Regie

Ivo van Hove
SPEL

Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Magtel de Laat (Mary Magdalene), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod)
Producent

Albert Verlinde Theater, Senf Theaterpartners, JK Theater