Simone Kleinsma, Paul Groot e.a.

De Hospita

Simone Kleinsma, Paul Groot e.a.

De Hospita

Het jubileumjaar van Simone Kleinsma wordt gevierd met de eerste speciaal voor haar geschreven musical: De Hospita

De gloednieuwe Nederlandse musical De Hospita vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een flamboyante dame die ooit een revuester was met vlijmscherpe humor. Wanneer de oud-comédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen, nemen zij drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt. 

De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de revue van toen - in een heerlijk eigentijds jasje - terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde. 

do 4 jan 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:30 / 1 pauze
Sterrang € 64,50
Rang 1 € 59,50
Musical en Show
Tickets
Zet op wensenlijst
M
De Hospita - Simone Kleinsma, Paul Groot, e.a. De Hospita - Simone Kleinsma, Paul Groot, e.a. De Hospita - Simone Kleinsma, Paul Groot, e.a. De Hospita - Simone Kleinsma, Paul Groot, e.a.

“Een magische ontmoeting tussen generaties”

★★★★★
Musicalsites

“Kleinsma als stralend middelpunt”

★★★★
Metro

“Het spelplezier tussen Simone en Paul is een genot om te zien”

★★★★
AD

“Een heerlijke, avondvullende voorstelling”

★★★★
Musical Journaal

“Rake oneliners die doen denken aan de glorietijd van televisiesitcoms als The Golden Girls.

★★★★
Musicalworld

“Kleinsma die zich in alle disciplines – zang, dans en spel – opnieuw bewijst als de top allround musicalvakvrouw.”

★★★
​​​​​​​Trouw

Foto

Govert de Roos

SPEL

Simone Kleinsma, Paul Groot, Lottie Hellingman, Maartje van de Wetering, Sara Afiba, Desi van Doeveren, Rick Bok, Jochem Smit

FOTOGRAFIE

Set Vexy