The Last Five Years

Nanoek

Formaat 2_3 JPEG.jpg

De succesvolle off-Broadway musical The Last Five Years komt naar Maastricht in een gloednieuwe versie. Het musicalmakers collectief Nanoek (Melk, een ‘motherfokking’ musical) brengt een intieme en eigenzinnige voorstelling over liefhebben en loslaten. Met een all-female team, een ijzersterke cast waaronder Jolijn Henneman en Timo Tembuyser, een eigentijdse vertaling en prachtige muziek, wordt dit een niet-te-missen musical.

The Last Five Years, geschreven en gecomponeerd door Jason Robert Brown, vertelt het verhaal over twee New Yorkers die in vijf jaar tijd van hevige liefde naar een break-up bewegen. Voor de twintigers ligt de wereld aan hun voeten. Actrice Cathy probeert haar plekje te veroveren in de theaterwereld, terwijl romanschrijver Jamie zijn eerste boek publiceert en op de rand van groot succes staat. We volgen Jamie’s verhaal in chronologische volgorde, terwijl we Cathy’s verhaal juist achterstevoren beleven vanaf het einde van hun turbulentie relatie. Hun paden kruisen elkaar slechts één keer, op hun bruiloft.

Zonder de oorspronkelijke tekst en de muziek uit het oog te verliezen, pogen de creatives het verhaal een nieuwe female gaze mee te geven. Door deze spannende en frisse versie raakt dit herkenbare liefdesverhaal je recht in het hart.

do 7 nov 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30
Prijs € 22,50
Musical en Show
Tickets
Zet op wensenlijst
M
'“Nanoek is wat het musical genre in Nederland nodig heeft voor een bloeiende toekomst.'

O. Festival

'Wat een aanwinst voor de toekomst van de musical.'

★★★★
Trouw

'Een bijzondere verrijking van het musicalgenre.'

Theaterkrant

Regie Anouk Beugels, Suzanne Heijdra
Vertaling Judith Boesen 
Cast Jolijn Henneman, Timo Tembuyser, Cody Schuitemaker (dans)
Choreografie Cody Schuitemaker
Muzikale leiding Armand Dusault
Muzikanten Armand Dusault, Mariëtte Laport, Nata Roinishvili
Tekst en muziek Jason Robert Brown

fotografie Liza Kollau