La scala di seta / Il signor Bruschino

Opera Zuid

30.05.2024 Opera Zuid - La scala di seta_Il signor Bruschino (c) Bjorn Frins (2).jpg

Van vernuftige vermommingen tot stiekeme afspraakjes; liefde wordt als cliché neergezet in de double bill La scala di seta / Il signor Bruschino van de belcanto-grootmeester Gioachino Rossini. De jonge componist toonde hierin voor het eerst zijn grandioze romantische stijl en componeerde geestige, energieke muziek.

Marcos Darbyshire regisseert de twee eenakters en voorziet ze van de nodige hedendaagse humor. Want alle heimelijke liefdes en slinkse plannetjes zorgen voor een hoop chaos en lachwekkende commotie. Maar uiteindelijk verklaart iedereen de liefde aan de juiste persoon. Een komische ‘feelgood’ voorstelling om niet te missen!

In La scala di seta is Dorvil in het geheim getrouwd met Giulia en beklimt stilletjes elke avond een zijden ladder om zijn bruid te zien. Maar Giulia's voogd heeft andere ideeën voor haar toekomst en probeert haar uit te huwelijken. Dit veroorzaakt komische wendingen.

In Il signor Bruschino gebruikt Florville listige plannetjes om zelf toestemming te krijgen zijn geliefde Sofia te trouwen en niet meneer Bruschino junior, die Sofia’s voogd in gedachten heeft als huwelijkspartner. Maar lukt het hem?

do 30 mei 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 - 22:10 / 1 pauze
Inleiding 18:30
Sterrang € 52,50
Rang 1 € 47,50
Opera
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

GEZONGEN IN HET ITALIAANS MET NEDERLANDSE EN ENGELSE BOVENTITELS

 

INLEIDING DOOR LEN VAN SCHAIK

O
Il signor Bruschino_Opera Zuid_Joost Milde_1792_web.jpg La scala di seta_Opera Zuid_Joost Milde_5669_web.jpg Il signor Bruschino_Opera Zuid_Joost Milde_5820_web.jpg La scala di seta_Opera Zuid_Joost Milde_0832_web.jpg
'Geen slapstick maar subtiele humor in dubbele Rossini bij Opera Zuid'

★★★★
NRC

'Opera Zuid bekoort met humor, verrassing en vaart'

★★★
De Limburger

'Muzikale humor van Rossini blijft probleemloos amuseren'

Theaterkrant

OPERA's van

Gioachino Rossini

Regie
Marcos Darbyshire
zang
Chelsea Bonagura, Alexia Macbeth, Edwin Fardini, Raoul Steffani, Manuel Nuñez Camelino, Michael Wilmering, Jacques De Faber, Pim van Drunen, Roderik Povel
muzikale leiding
Sander Teepen
orkest
philharmonie zuidnederland

Foto
Bjorn Frins