La Traviata

Opera Compact

06.10.2023 Opera Compact - La Traviata beeld seizoensbrochure.jpg

La Traviata van Giuseppe Verdi: de meest geliefde opera, nu te zien in een verrassend nieuw arrangement voor jazz-ensemble van Marijn van Prooijen. Resultaat: een feest van herkenning en tegelijkertijd inspirerend nieuw. Een bijzondere binnenlocatie in hartje Maastricht in de Sappi papierfabriek, drie topsolisten, jong talent en een participatiekoor maken de beleving compleet.

Violetta is verliefd op Alfredo, maar door een dure belofte aan zijn vader, Giorgio Germont, is zij uiteindelijk gedoemd om een eenzame dood te sterven. Verdi koos er welbewust voor zijn thema hedendaags neer te zetten en daarmee de hypocrisie van zijn tijd aan de kaak te stellen. In de enscenering van Sybrand van der Werf staat een #zelfbewuste Violetta centraal, die haar charmes gebruikt om te overleven in een mannenmaatschappij. Omdat het beeld dat men van haar heeft niet anders toelaat, wordt zij uiteindelijk, verzwakt door ziekte, door deze zelfde maatschappij #afgedankt. Naast de onweerstaanbaar romantische muziek is de opera een tijdloze aanklacht tegen beeldvorming en vooroordelen.

vr 6 okt 2023
Overige locaties :
SAPPI Maastricht
20:00 - 21:15
Prijs € 24,50
Opera
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Première

GEZONGEN IN HET ITALIAANS MET NEDERLANDSE EN ENGELSE BOVENTITELS

O 

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door
de Provincie Limburg en de SAPPI Papierfabriek.

Opera van Giuseppe Verdi
Dirigent Rick Schoonbeek

regie Sybrand van der Werf

arrangement Marijn van Prooijen
Spel Maartje Rammeloo (Violetta), Denzil Delaere (Alfredo), Marcel van Dieren (Germont), Sara Wijlaars (Annina en Flora), Anastasia Terranova (Annina en Flora), Lydia Kakopierou (Annina en Flora), Maia Steinberg (Annina en Flora)
Koordirigent Jacqueline Nelissen

Koor Vocal Group Odeon
piano Willem Suilen
saxofoon/klarinet Daniel Daemen, Michiel van Dijk
contrabas Marijn van Prooijen
drums Geert Roelofs