Een wieleravond over de mens achter de topatleet

Haagsch College | Tom Dumoulin

Een wieleravond over de mens achter de topatleet

Haagsch College | Tom Dumoulin

Tom Dumoulin vierde als topwielrenner grote successen, maar kende ook tegenslagen. Als enige Nederlandse Giro-winnaar en wereldkampioen tijdrijden worstelde hij met het harde leven van een topsporter. Hoe blijf je jezelf in een wereld waarin grote belangen en verwachtingen je leven bepalen?

In zijn theatercollege vertelt de Maastrichtenaar op indrukwekkende wijze over de beslissende momenten in zijn imposante carrière. In gesprek met presentator en journalist Thomas van Zijl geeft hij een unieke en eerlijke blik achter de schermen van het leven als topwielrenner. Wat is het geheim van de perfecte tijdrit? En hoe wordt je eigenlijk een echte berggeit? In korte masterclasses legt Tom uit wat nodig is om het hoogst haalbare te bereiken. Deze theateravond met Tom Dumoulin zit vol met prachtige wielerverhalen en leerzame inzichten over de toppen en dalen van het wielrennen en het leven.

Tom Dumoulin is oud-wielrenner en een van Nederlands succesvolste renners. Onlangs verscheen het zelfportret Op gevoel, dat hij samen schreef met Nando Boers bij Thomas Rap. Thomas van Zijl is journalist en presentator bij BNR Nieuwsradio en Haagsch College.

Dit theatercollege wordt geproduceerd door Haagsch College.

wo 23 apr 2025
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 35
Rang 1 € 30
Rang 2 € 25
Theatercollege en Literair
Tickets
Zet op wensenlijst
Bijgeboekt
L

Fotografie

Cor Vos