DOMi & JD BECK met Metropole Orkest

09.11.2023 Metropole Orkest met Domi & DJ Beck.jpg

Jazzvernieuwers DOMi & JD Beck en het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Jules Buckley, slaan de handen ineen voor een uniek concert propvol groove, virtuositeit, humor en een overweldigend orkestraal geluid.

Toetseniste DOMi Louna en drummer JD Beck ontmoetten elkaar in 2018, werkten o.a. samen met Herbie Hancock, Thundercat, Anderson Paak, Ariana Grande en Skrillex. Hun langverwachte debuutalbum NOT TiGHT kwam uit op Anderson Paaks label APESHIT i.s.m. Blue Note Records. DOMi geeft de voorkeur aan jazzfusion uit de jaren 70 en kleurrijke Pokémon-soundtracks uit de jaren 2000, terwijl JD BECK zijn snare afstemt en speelt op manieren die elektronisch kunnen klinken en waar hij een vleugje IDM en boom bap aan toevoegt.

"DOMi & JD Beck slaan
conventionele jazz knock-out"

OOR Magazine

Debuutalbum NOT TiGHT leverde het duo twee GRAMMY-nominaties op, waaronder Best New Artist. Op het album zijn o.a. Thundercat, Herbie Hancock, Snoop Dogg, Busta Rhymes, Mac DeMarco, Kurt Rosenwinkel en Anderson Paak te horen. Vervolgens waren ze te gast bij NPR Tiny Desk, de The Tonight Show van Jimmy Fallon en op muziekfestivals over de hele wereld, waaronder Coachella en het North Sea Jazz Festival.

Het Metropole Orkest zorgt voor een warme en rijke klank in het concert en behoeft inmiddels geen introductie meer als vaste gast van Theater aan het Vrijthof. Samen creëren ze een gelaagde en verbazingwekkende mix van genres die zowel liefhebbers van jazz als elektronische muziek zal aanspreken.
 

"...undeniably accomplished, a smooth but frenetic set aimed at bringing jazz fusion to a new hyper-brained generation."

Pitchfork

do 9 nov 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 44,50
Rang 1 € 39,50
Theaterconcert
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T

Dirigent
Jules Buckley
Foto
Reinout Bos