Mãe

Cristina Branco

Cristina Branco - In concert

Vergelijkingen met Amália Rodrigues blijken terugkerend en onvermijdelijk. Cristina Branco staat bekend om het naadloos koppelen van traditie met vernieuwing van het genre. Ze zoekt hierbij de vrijheid in de muziek, maar wel met de emotionele diepgang van Fado. Door haar moderne benadering van de traditionele Fado, die ze verrijkt met jazz, wereldmuziek en pop, heeft zij een compleet unieke stijl ontwikkeld.

Inmiddels heeft Branco al 17 albums op haar naam staan en heeft ze talloze concerten gegeven over de hele wereld. Haar werk Eva (2020) heeft zowel het publiek als de critici voor zich gewonnen en bevestigde dat Cristina een van de meest veelzijdige artiesten in de Portugese muziekscene is.

Branco's nieuwste album Mãe belichaamt een muzikaal meesterwerk, waarin ze haar stem inzet voor composities van verschillende gerenommeerde componisten, zoals gebruikelijk in haar artistieke traditie. Achter de creatie van Mãe staat een samenwerking met een trio van muzikanten die Branco al vele jaren vergezellen, zowel in de studio als op het podium. Deze artistieke bijdragen van Bernardo Couto op de Portugese gitaar, de virtuositeit van Luís Figueiredo op de piano en de klanken van Bernardo Moreira op de contrabas, geven dit muzikale werk vorm, wat resulteert in een rijke en meeslepende sonische ervaring. 

do 2 mei 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:30
Sterrang € 34,50
Rang 1 € 29,50
Theaterconcert
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T
Cristina Branco - Beeld 1 (c) Augusto Brázio.jpg Cristina Branco - Beeld 2 (c) Augusto Brázio.jpg Cristina Branco - Beeld 3 (c) Augusto Brázio.jpg Cristina Branco - Beeld 4 (c) Augusto Brázio.jpg

FOTOGRAFIE

Joana Linda

Augusto Brázio