All Men Must Die

Eva Bartels

Eva Bartels - All Men Must Die.jpg

Moeten alle mannen écht dood? Kun je geweld bestrijden met geweld? Is destructie noodzakelijk om tot het broodnodige nieuwe geluid te komen? Eet elke revolutie haar eigen kinderen op?

Mothers of Art is een tienluik waarin Bartels nieuw licht op vrouwelijke, onderbelichte kunstenaars schijnt. Kunstenaars op wiens schouders Bartels werk staat. De eerste twee delen gingen over Leonora Carrington en Irma Stern (Fringe Award 2022). In het derde deel, All Men Must Die, word je meegenomen in het leven en werk van de woedende, zoekende en activistische Valerie Solanas.

Kunstenaar en schrijver Valerie Solanas stelt zich in haar radicaal-feministische manifest uit 1968: S.C.U.M., Society for Cutting Up Men, een wereld zonder mannen voor. Was ze ironisch of was het haar bittere ernst? En is dit een manifest dat we een podium moeten geven? Eva Bartels neemt deze vragen mee en spiegelt het manifest aan de huidige tijd. Ze herschrijft de tekst tot een S.C.U.M. 2.0. Verwacht een anarchistische én verbindende voorstelling in een wereld voorbij het patriarchaat. 

Voor 'All Men Must Die' werkt Bartels met een groep jonge feministen+ samen, om een protestlied te schrijven in een workshop onder leiding van kunstenaar Alexandra Duvekot. Op deze manier worden zij betrokken bij dit werk. Onder feministen+ valt iederéén die zich afzet tegen het patriarchaat.

zo 10 sep 2023
Overige locaties :
Muziekgieterij - Kleine zaal
16:00 - 17:00
Toneel / Theater

Zet op wensenlijst
Info

DIT EVENEMENT IS GRATIS TOEGANKELIJK

T

Spel 

Eva Bartels
regie 

Silke van Kamp

tekst en dramaturgie 

Han van Wieringen

artistiek onderzoek 

Carly Everaert