Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol, Renée Fokker

Fokker Blankers Tol

Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol, Renée Fokker

Fokker Blankers Tol

Fokker Blankers Tol is een toneelstuk geïnspireerd door drie formidabele actrices. Drie zussen treffen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Tol heeft de boel opgelicht en is gesnapt voordat ze het kon oplossen. Fokker is ziek, terwijl haar lichaam altijd haar anker en haar kapitaal was. Blankers heeft tot voor kort als een keizerin haar bedrijf geleid en als een matrone de familie, maar raakt nu langzaam haar greep op de dingen kwijt. 

Een avond van acteursgeweld waar je na diepe ontroering verrast wordt met fysieke, hilarische, beeldende scènes!


De vrouwen verstoppen zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen. Maar dan blijken er best wel wat oude koeien in de sloot te liggen, en lijken in de kast. Kennen ze elkaar wel echt zo goed als ze denken? En hoeveel tijd hebben ze eigenlijk nog? Want de werkelijkheid klopt intussen steeds dwingender op de deur. Fokker Blankers Tol is een toneelstuk over drie sterke vrouwen die beginnen te wankelen. 

Anne Wil Blankers (o.a. Driving Miss Daisy, Moeders en Zonen), Henriëtte Tol (o.a. Soldaat van Oranje, Bloedverwanten) en Renée Fokker (o.a. Judas, Wie is de Mol) spelen deze tragikomedie over echte vrouwen met een leven vol verhalen, geregisseerd door Guy Clemens (o.a. De Zaak Menten, Kunsthart) en geschreven met de scherpe pen van Marijke Schermer (o.a. de roman Liefde, als dat het is). 

wo 28 feb 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:20
Sterrang € 40
Rang 1 € 35
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T
Fokker Blankers Tol - Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol, Renée Fokker 28.02.2024 Fokker Blankers Tol scenenfoto 5.jpg 28.02.2024 Fokker Blankers Tol scenenfoto 2.jpg 28.02.2024 Fokker Blankers Tol scenenfoto 4.jpg

Foto
Mark Engelen