Blue hour

MATZER Theaterproducties en &Brakema

Blue hour

MATZER Theaterproducties en &Brakema

In een tijd waarin de wereld soms in brand lijkt te staan, gingen schrijver Jibbe Willems en regisseur Liliane Brakema op zoek naar een nieuwe, hoopvolle wereld. In Blue Hour creëren zij door middel van tekst, muziek, dans en ingeleefd spel van meervoudig Theo d’Or-genomineerde actrice Alejandra Theus een opening naar een nieuwe toekomst. 
 
Brakema’s expressieve werk kenmerkt zich door het gebruik van beweging om het verhaal te ondersteunen. Alejandra Theus geeft in deze voorstelling met haar lichaam een extra dimensie aan de poëtische tekst. 
 
Blue Hour neemt je mee op de mentale en fysieke reis van een jonge moeder en haar pasgeboren dochter. Zij dragen de bagage van hun verleden, het heden en de toekomst met zich mee. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? Krachtig en hoopvol leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf. 
 
Blue Hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. En zoals bij elke nieuwe start, is de toekomst niet in hapklare blokjes uitgelegd, maar wacht er wel een betere wereld achter de blauwe horizon.
 
Bij deze voorstelling is een nagesprek inbegrepen. Direct na de voorstelling is er de mogelijkheid om, onder leiding van een gespreksleider van MATZER, samen met de mede-bezoekers de thema’s van de voorstelling te verkennen en uit te diepen.

di 21 mei 2024
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30
Prijs € 18,50
Toneel / Theater

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
T
“Brakema creëert beklemmende scènes met indrukwekkend fysiek spel.” 

De Volkskrant

“Het spel van Alejandra is bewonderenswaardig. Het tasten naar nieuwe inzichten en uitgangspunten doet ze met taal, maar ook met haar lijf.” 

Brabant Cultureel

“In een decor van halve, afgebrokkelde muren, omgevallen stoeltjes en een matrasje op de grond zien we een overgang van binnen naar buiten, beklemming naar bevrijding en ademgebrek naar ademruimte.”

Theaterkrant

2024_02_28_MATZER_BlueHour_KarinJonkers020.jpg 2024_02_28_MATZER_BlueHour_KarinJonkers024.jpg 2024_02_28_MATZER_BlueHour_KarinJonkers003.jpg 2024_02_28_MATZER_BlueHour_KarinJonkers037.jpg

Tekst Jibbe Willems
regie Liliane Brakema

Componist Helge Slikker
spel Alejandra Theus
foto Neeltje de Vries, Karin Jonkers