Buddy Vedder, Joey Schalker, Suzanna Pleiter e.a.

De komedie over een bankoverval

15.12.2023 Pretpakhuis - De Komedie over een bank overval (c) Axel Drenth (1).jpg

Jon van Eerd regisseert deze unieke komedie rechtstreeks afkomstig uit het Londense West-End. Deze komedie in de traditie van Harrie Vermeulen gaat nog een stap verder dan je gewend bent.

Een onbetaalbaar kolderiek verhaal vol behendige acrobatische kronkels, optische trucs en fenomenale sketches en manoeuvres. Dit is nooit eerder in de Nederlandse theaters vertoond. Acteurs die ondersteboven hun scène moeten spelen. Draaikolken en filmische achtervolgingen. Klapbedden met een eigen leven. Het gezelschap belooft een totaalbeleving waarbij je in ademnood komt van het lachen. Alles om die ene diamant te pakken te krijgen.

Hilarische West-End hit komt naar Nederland!

Het verhaal
Als een stel boeven uit de gevangenis weet te breken smeden zij een plan om een kostbare diamant te stelen. De diamant bevindt zich in de kluis van een bank die door een stel niet al te snuggere druiloren wordt bestierd. De liefdesrelatie van één van de boeven met de dochter van de bankdirecteur zorgt echter voor gecompliceerde consequenties. Daarnaast zorgt de zoektocht naar de diamant via luchtschachten, touwladders en plattegronden voor een dolkomische theaterbeleving.

vr 15 dec 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 40
Rang 1 € 35
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T

Script

Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields

regie

Jon van Eerd

spel

Buddy Vedder, Joey Schalker, Suzanna Pleiter, Martin van der Starre, Rogier Komproe, Arie Cupé, Cathalijne de Sonnaville. Lars Vaessen 

Fotograaf

Alex Drenth