BV Vastgoed

Toneelgroep Maastricht

BV Vastgoed

Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht brengt met BV Vastgoed een hedendaagse bewerking van David Mamets verfilmde klassieker Glengarry Glen Ross. Een zwarte komedie waarin mensen wanhopig strijden voor hun baan en bestaan in een wereld die draait om geld.

Op het makelaarskantoor BV Vastgoed worden de medewerkers door de directie onderworpen aan een verkoopwedstrijd. De twee beste verkopers krijgen een bonus, de rest wordt ontslagen. Dit zorgt ervoor dat er een strijd ontstaat waarin alleen de sterkste overleeft. In scherpe, geestige dialogen schetst Mamet een arena van wanhopige mensen die worden gedwongen winnaars te zijn ten koste van verliezers. Het toneelstuk werd bekroond met de Pulitzer Prize en ontving lovende recensies.

Na de theaterhits Augustus: Oklahoma en De Kersentuin regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. Mamet schreef zijn stuk in 1982, aan het begin van het neoliberale tijdperk. Meer dan 40 jaar later loopt dat tijdperk op zijn laatste benen. In de gloednieuwe vertaling van Jibbe Willems wordt BV Vastgoed een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die vastzitten in een wereld die ze zelf hebben gecreëerd. Een eenzame wereld die draait om geld, een lege wereld waarin egoïsme wordt beschouwd als een voorwaarde voor succes en altruïsme als een zwakte. Want wie niet eet, die wordt gegeten.

za 8 mrt 2025
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 37,50
Rang 1 € 32,50
Rang 2 € 27,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Avant-première
T

TEKST

David Mamet

VERTALING

Jibbe Willems

REGIE

Michel Sluysmans

SPEL

Malou Gorter, Wendell Jaspers, Quiah Shilue, Myrthe Huber, Rogier in ’t Hout, Ozan Aydogan, Paul Slangen / Michel Sluysmans

fotografie

Bjorn Frins