En ze leefden nog lang en gelukkig

Het Zuidelijk Toneel & Stichting Nieuwe Helden

26.03.2024 Het Zuidelijk Toneel - En ze leefden nog lang en gelukkig (c) Sofie Knijff (1).jpg

En ze leefden nog lang en gelukkig is een eerlijk sprookje voor volwassenen over ongelijkheid. Wat als we nu eens echt naar kinderen zouden luisteren? Nederland is een rijk land en toch is er veel armoede en ongelijkheid. We praten er over en doen van alles, maar er verandert niets. Dit keer draaien we het om, op het podium staat een geweldig decor en een 11-jarig kind dat jou meeneemt in een sprookje van deze tijd. Laat je verrassen, raken, verwonderen en verbazen en heel misschien weer even geloven, dat sprookjes bestaan.

Tussen de 6 à 8 % van de Nederlandse bevolking maakt deel uit van een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens en loopt zo risico op armoede. Dat is schrijnend, zeker nu inflatie en stijgende energiekosten het probleem op scherp stellen. Experts zijn het erover eens dat we ongelijkheid kunnen wegwerken met een stikstofachtige maatregel. Waarom willen we het dan niet oplossen?

Een eerlijk sprookje voor volwassenen over ongelijkheid.

Al bijna twee jaar lang verzamelt Nieuwe Helden getuigenissen van kinderen over ongelijkheid en hoe zij het anders zouden aanpakken. Samen met Het Zuidelijk Toneel werken ze dat uit tot een pakkende ervaring.

di 26 mrt 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
19:30
Prijs € 20
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Ook te zien in Parkstad Limburg Theaters (Heerlen)

T

Maker

Bas van Rijnsoever 
Dramaturgie

Lucas De Man, Piet Menu
Film

Tim van den Heuvel
Fotograaf

Sofie Knijff