En ze leefden nog lang en gelukkig

Het Zuidelijk Toneel & Stichting Nieuwe Helden

26.03.2024 Het Zuidelijk Toneel - En ze leefden nog lang en gelukkig (c) Sofie Knijff (1).jpg

Wat als kinderen het voor het zeggen zouden hebben in Nederland? Wordt onze rijkdom dan eerlijker verdeeld? Of gaan er dan nog steeds kinderen zonder ontbijt naar school? In dit sprookje voor volwassenen over ongelijkheid stap je in de magische wereld van een 11-jarig kind dat jou meeneemt in een verhaal van deze tijd. Laat je verrassen, laat je raken én geloof weer heel even dat sprookjes bestaan!

Want hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat er in zo’n rijk land als Nederland alsnog 1 op de 13 kinderen onder de armoedegrens leeft? Hoe kan het dat sommige kinderen opgroeien met een koelkast die nooit leeg raakt, terwijl andere kinderen zonder avondeten naar bed worden gebracht? Waarom bepaalt de plek van je wieg hoeveel kansen je hebt? En is het niet vreemd dat in Nederland het aantal kinderen dat opgroeit in armoede stijgt? Terwijl er ieder jaar juist méér geld gaat naar de bestrijding van armoede?

Een betoverend sprookje voor volwassenen


Tijdens deze voorstelling creëren we samen met jou een nieuw verhaal. Al bijna vijf jaar lang is Stichting Nieuwe helden bezig met projecten over kinderarmoede. Voor deze voorstelling interviewden zij kinderen over ongelijkheid en hoe zij dat zouden aanpakken als zij de baas zouden zijn in Nederland. Nu bundelen ze samen met Het Zuidelijk Toneel hun krachten voor dit bijzondere sprookjesexperiment. Verwacht een sprookjesachtig bewegend multimedia decor en een ervaring die je niet snel zult vergeten.

di 26 mrt 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
19:30 - 20:35
Prijs € 20
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Ook te zien in Parkstad Limburg Theaters (Heerlen)

T

‘In de ontroerende voorstelling En ze leefden nog lang en gelukkig vertellen kinderen zelf over armoede.’

★★★★
De Volkskrant

En ze leefden nog lang en gelukkig_Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden_Sofie Knijff_4.jpg En ze leefden nog lang en gelukkig_Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden_Sofie Knijff_1.jpg En ze leefden nog lang en gelukkig_Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden_Sofie Knijff_6.jpg En ze leefden nog lang en gelukkig_Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden_Sofie Knijff_8.jpg

Regie Bas van Rijnsoever 

SPel Wisselende cast van 11-jarige solisten 

Dramaturgie Lucas De Man 

Regie-assistentie Demi Janssen 

artistiek advies Piet Menu 

scenografie & media ontwerp Gijs Leijdekkers 

creatief producent & kindbegeleiding Valene Lontanga 

filmmaker Tim van den Heuvel 
filmproducer Else-Marie Rombouts
kostuums Ilse Vermeulen

Productieleiding Rianne Valstar

Techniek & decor Gijs Leijdekkers, Sil de Reuver, Tom Ijpelaar
Fotografie Sofie Knijff

Met dank aan De Amsterdamse Jeugdtheaterschool, Jeugdtheaterschool Zwolle, Jeugdtheaterschool Utrecht, Jeugsdtheaterschool Rabarber, Factorium Cultuurmakers, Theaterschool De Zuiderlingen, Sem Jonkers (advies kind regie)