Girls and Boys

Theater Oostpool | Hadewych Minis

Girls and Boys

Theater Oostpool | Hadewych Minis

Aangrijpende onewoman show met Hadewych Minis
Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrusten de wending. Girls and Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Woede als brandstof
Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: "Girls Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen."

Hadewych Minis
De indrukwekkende solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet, Tranen de tweede. Recent tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS programma Maestro.

Kijkwijzer: 16+
In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar geweld.

vr 14 jun 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 35
Rang 1 € 30
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Reprise
T

'Hadewych Minis levert een majeure prestatie.'

★★★★★ NRC

'Hadewych Minis is weergaloos.'

★★★★★ Scènes

'Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić'

★★★★ de Volkskrant

‘Girls and Boys van Toneelgroep Oostpool verdient heel veel publiek’

Trouw ★ ★ ★ ★ ★

‘Hadewych Minis laat het publiek ademloos achter’

Theaterkrant

tekst
Dennis Kelly

vertaling
Han van Wieringen

regie
Daria Bukvić

spel
Hadewych Minis

muziek
Wilko Sterke

FOTOGRAFIE
Marijke de Gruyter - Nicolien de Jong

Joris van Bennekom