Midzomernachtsdroom

Theater Oostpool | Introdans | Phion

Midzomernachtsdroom

Theater Oostpool | Introdans | Phion

Midzomernachtsdroom is terug! Na de succesvolle Oost-Nederlandse tournee is het hallucinante theaterspektakel nu te zien in de rest van het land, waaronder in Limburg.

Theater Oostpool, Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel bundelen hun krachten en nemen je mee in de origineelste Shakespeare die je ooit hebt gezien. Met meer dan 35 performers op het toneel kun je rekenen op een avond vol kleur, uitbundigheid en humor in een gloednieuwe bewerking in de taal van nu. 

De romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt zich af in het Athene van 1600, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al dertig jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde.

Of je nou een ervaren Shakespeare bezoeker bent of juist voor de eerste keer in een theater komt, Midzomernachtsdroom is een belevenis die je niet wil missen.

wo 20 sep 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:55
Sterrang € 45
Rang 1 € 40
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T


‘Een wervelende en bijzonder geslaagde show’
‘Dit is het diverse Nederland van de toekomst in actie’

★ ★ ★ ★ ★
Elsevier

‘Droomhuwelijk van entertainment en engagement’
‘De beste Shakespearebewerking in jaren’

★ ★ ★ ★
NRC

‘Een wervelende opeenvolging van dans, livemuziek en theater’
‘Een theatrale explosie’

★ ★ ★ ★
Trouw

Theater Oostpool - Midzomernachtsdroom Theater Oostpool - Midzomernachtsdroom Theater Oostpool - Midzomernachtsdroom Theater Oostpool - Midzomernachtsdroom

Tekst William Shakespeare

bewerking Vera Morina

regie Daria Bukvić

muzikaal concept Joris Nassenstein

choreografie Regina van Berkel

spel Fahd Larhzaoui, Michiel Blankwaardt, Jatou Sumbunu, Shelley Bos, Armand Rosbak, Alkan Cöklü, Lotte Driessen, Tommie Kinneging, Ezra Koppejan, Sidar Toksöz, Ayisha Siddiqi, Ziggy Knel

FOTOGRAFIE Joris van Bennekom