Showmeister, een komedie over sterven

Theater Oostpool

05.03.2024 Theater Oostpool - Showmeister @ Elza Jo (1).jpg

Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn onmiskenbaar de stemmen van nu. Ze maken theater waarin hun generatie aan het woord komt, met nieuwe komedies die zowel tragisch als kritisch zijn. Na de millennial-hit Baby Crazy (2021) en de instant classic Detective Moncler (2023) brengen Hulst en Tarenskeen met Showmeister, een komedie over sterven een ontroerende komedie over twee tegenpolen die op zoek gaan naar wat hen verbindt.

Wanneer de hypersuccesvolle voetballer Mario (Jim Bakkum) van de dokter te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, stort zijn wereld in. Opeens lijkem zijn drie landstitels en miljoenen op de bank niks meer waard en op de club zijn ze al bezig met zijn vervanger. Dus besluit Mario de oppervlakkige voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan een ultiem cadeau waar zijn miljoenen fans écht iets aan hebben: een theatershow over zijn eigen leven. 
 
Met de wereldberoemde Mario in je zaal heb je gegarandeerd een hit. Weet ook Fabio (Thomas Höppener), artistiek leider van het koninklijk theater waar Mario zijn show wil opvoeren. Ook al lopen de bezoekersaantallen al jaren terug; Fabio gaat nog liever failliet dan dat hij zijn artistieke ziel verkoopt en ruimte geeft aan dit soort plat entertainment. Helaas voor Fabio is de afdeling marketing het daar niet mee eens en starten de repetities volgende week.  

di 5 mrt 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30
Prijs € 22,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T

Spel

Jim Bakkum, Thomas Höppener
fotograaf

Elza Jo