Shy 12+

Hendrickje Zeeuw en Luuk Bellemakers

Knipsel.PNG

"Het is een dier,
het is een lijk,
het is een slapende jongen in baggy jeans en een hoodie,
rillend,
en naast hem ligt een rugzak."

Shy is een theaterbewerking van het gelijknamige boek geschreven door Max Porter. Shy gaat over de getroebleerde jongeman Shy die verblijft in Laatste Kans, een tehuis voor lastig opvoedbare jonge mannen. Hij besluit om met een rugzak gevuld met stenen te ontsnappen uit de instelling, onderweg naar de vijver. 
We volgen hem in zijn herinneringen, de gesprekken met docenten, verzorgers, ouders, vrienden en hulpverleners: de interacties die hem hebben geleid naar daar waar hij nu is en de definitieve beslissing die hij die avond zal maken. 

De voorstelling toont een eerlijk portret van een jonge, zoekende jongen in de grote boze wereld. Het is een voorstelling waarin taal en verbeeldingskracht centraal staan en die ondanks de zware thematieken een hart onder de riem steekt.
Shy is de afstudeervoorstelling van Hendrickje Zeeuw en Jelle Huizinga die hiermee afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht en zo hun entree maken in het werkveld.

do 8 feb 2024
Bordenhal
20:00
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Deze voorstelling is gratis toegankelijk, maar reserveren is verplicht

 

PARTNERVERKOOP
VOOR DEZE VOORSTELLING FACILITEERT THEATER AAN HET VRIJTHOF DE KAARTVERKOOP

T

tekst Max Porter
regie en bewerking Luuk Bellemakers
spel Christopher Hatton, Jelle Huizinga en Hendrickje Zeeuw
dramaturgie Nina Wijkel
muziek Jelle Huizinga
techniek Marc Zwietink en Ine Roeder
dank aan Bart van den Eynde, Nina Willems, Rosa Stil, Mami Izumi, De Bezige Bij, Rob Ligthert, Anne de Loos & Toneelgroep Maastricht