Tarik Moree, Tim Olivier Somer en Daniël ‘t Hoen

Het Wim Sonneveld-Complex

04.04.2024 Het Wim Sonneveld omplex.jpg

In een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende. Maar mag je in tijden van woon-, stikstof-, asiel- en klimaatcrises nog wel theater maken puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen?
 
Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één keer, maar liefst tweemaal: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier. Gaandeweg ontstaat er wrijving tussen de twee en komen heden en verleden op gespannen voet met elkaar. De strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Samen met de driekoppige band The Sunfields gaan Tim en Tarik de confrontatie aan.

do 4 apr 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 21:50
Prijs € 18,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T
“De voorstelling Het Wim Sonneveld-complex is een hit. Geestig en knap.”

De Volkskrant

“Het levert hilarische imitaties en pastiches van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt. Samen met de driekoppige band The Sunfields, leveren Moree en Somer boeiend theatraal vuurwerk af dat onderzoekt of en hoe het verleden vorm kan krijgen in het nu.”

Theaterkrant

Het Wim Sonneveld-complex - Bart Grietens-13.jpg Het Wim Sonneveld-complex - Bart Grietens-75.jpg Het Wim Sonneveld-complex - Bart Grietens-35.jpg Het Wim Sonneveld-complex - Bart Grietens-33.jpg

Een voorstelling van Via Rudolphi Producties

Fotografie Sofie Simao, Bart Grietens