Vogels

Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

Vogels

Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

Vogels van de Canadees-Libanese schrijver Wajdi Mouawad is een familiedrama dat zich afspeelt te midden van de langdurige spanningen tussen Palestina en Israël en de verstrekkende gevolgen daarvan.

De joodse student Eitan wordt verliefd op de Arabische Wahida, maar stuit op de onwrikbare houding van zijn vader die 'de vijand' niet in zijn familie wil toelaten. Eitan verlaat New York om op zoek te gaan naar zijn roots in Israël en belandt na een bomaanslag in het ziekenhuis. De familieleden verzamelen zich rond het ziekenhuisbed en brengen een lang verzwegen geheim aan het licht, waardoor alle aannames over identiteit en vijandschap aan het wankelen worden gebracht.

Alize Zandwijk introduceerde het werk van Mouawad in Nederland. Ze regisseerde vier van zijn stukken, waaronder Branden. Ook in Vogels staan oorlog en identiteit centraal. Het publiek wordt meegezogen in een spannende zoektocht die uiteindelijk alle personages dwingt om hun vooroordelen en afkomst tegen het licht te houden. Zandwijk maakt van Vogels een muzikale en poëtische voorstelling waarin de acteurs op onnavolgbare wijze de complexe personages tot leven wekken. Vogels werd in 2023 geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival.

di 11 mrt 2025
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:10
Sterrang € 37,50
Rang 1 € 32,50
Rang 2 € 27,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T
"Met haar fantasierijke regie heeft Alize Zandwijk een opwindende voorstelling gemaakt."

★★★★
Volkskrant

"Door het sterke stille spel van de acteurs speelt het drama zich net zo goed op hun gezichten af als in de dramatische scènes die ze samen met ons aanschouwen. Zo maakt Zandwijk het doorwerken van het verleden in het heden tastbaar."

★★★★
NRC

"Een poëtische poging tot verbinding."

★★★★​​​​​​​
Telegraaf

REGIE

Alize Zandwijk

TEKST

Wajdi Mouawad

VERTALING

Tom Kleijn

FOtografie

Fabian Calis