Wachten op Godot

Het Nationale Theater

28.03.2024 Het Nationale Theater - Wachten op Godot (c) Anne Claire de Breij (1).jpg

Met Wachten op Godot komt ‘het beste toneelstuk aller tijden’ terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren. Vol hilariteit, absurditeit, bolhoeden en een boom.

Twee mannen met bolhoed, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, ‘want als hij komt, dan zijn we gered’.

In 2009 regisseerde Erik Whien Wachten op Godot, toen ‘zijn eerste Beckett’. De voorstelling werd lovend ontvangen en werd verkozen tot ‘beste toneelstuk aller tijden’. Na successen met Eindspel, Krapps laatste band en Happy Days zet hij na vijftien jaar opnieuw zijn tanden in dit poëtische, absurde en grappige toneelstuk. 

do 28 mrt 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Inleiding 19:00
Sterrang € 40
Rang 1 € 35
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T

Tekst

Samuel Beckett

vertaling

Jacoba van Velde

regie

Erik Whien

spel

Jaap Spijkers, Mark Rietman, Bram Coopmans, Joris Smit

fotograaf

Anne Claire de Breij