06.03.2024 Jesus Christ Superstart Logo JCS.tif logo thumb.jpg

JeSus Christ Superstar komt naar Limburg

Producent Albert Verlinde en regisseur Ivo van Hove slaan handen ineen voor indrukwekkende musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber

Maastricht, woensdag 22 maart 2023 - De indrukwekkende musical Jesus Christ Superstar is terug, en hoe! In 2024 is de musical in Limburg te zien in respectievelijk Theater aan het Vrijthof Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en De Maaspoort Theater & Events in Venlo. Dankzij de onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, de regie van internationaal geprezen regisseur Ivo van Hove en een cast vol talenten uit binnen- en buitenland belooft de voorstelling dé theaterbelevenis van het jaar te worden. De kaartverkoop start woensdag 22 maart.

In Jesus Christ Superstar zien we hoe Jezus zich ontwikkelt tot leider van een sociaal bevlogen vriendengroep, die opkomt voor mensen die geen stem hebben in de samenleving. Het leidt tot een nieuwe beweging; een volksopstand. Bereid je voor op een waar theaterspektakel, waarin het originele Engelse repertoire aan de hand van een live orkest en een unieke setting meer indruk maakt dan ooit.

Jeangu Macrooy vertolkt rol Jezus
Producent Albert Verlinde maakte onlangs bekend dat singer-songwriter Jeangu Macrooy de felbegeerde rol van Jezus gaat vertolken: “Jeangu is een fantastische zanger met een geweldige uitstraling. Ik geloof hem wanneer hij een verhaal vertelt. Of dat nu in zang of in woord is.” Ook regisseur Ivo van den Hove is onder de indruk van de voormalige Songfestival-deelnemer en noemt hem “onze gedroomde hoofdpersoon.” Macrooy verheugt zich op deze droomrol: “Het is een verhaal dat iedereen kent en de songs zijn fantastisch. Ik ben al jaren groot fan van het werk van regisseur Ivo van Hove en ik vind het bijzonder om nu met hem te kunnen samenwerken.” Macrooy is, samen met een sterrencast onder wie Freek Bartels, Edwin Jonker, Alex Klaasen, Magtel de Laat als Maria en de beste talenten uit binnen- en buitenland, te bewonderen tijdens deze nu al unieke theatertour door Nederland. 

Praktische informatie
De musical wordt volledig in het Engels gespeeld en gezongen. De première vindt plaats op 21 januari 2024 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna is de voorstelling 7 maanden lang te zien in 23 theaters in het hele land. 

Speeldata Theater aan het Vrijthof: woensdag 6 t/m zondag 10 maart 2024 (woensdag 6 maart Limburgse première)
Speeldata Parkstad Limburg Theaters: woensdag 8 t/m vrijdag 12 mei 2024.
Speeldata De Maaspoort Theater & Events Venlo: woensdag 3 t/m zondag 7 juli 2024.

Meer informatie over aanvangstijden en prijzen is te vinden op de websites van de genoemde theaters; 
•    Theater aan het Vrijthof
•    Parkstad Limburg Theaters
•    De Maaspoort Theater & Events