Jesus Christ Superstar in Maastricht

Albert Verlinde en Ivo van Hove slaan handen ineen voor een ongeëvenaarde, pure en rauwe versie van Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet.

In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jezus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilatus), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Maria Magdalena) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024


Het verhaal
Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

In Limburg is Jesus Christ Superstar ook te zien in Venlo en Heerlen.

Jesus Christ Superstar