VVTP-THEATERPRIJS-2018.jpg

Theater aan het Vrijthof   genomineerd voor Theater van het jaar 2018! 


De leden van de VVTP hebben opnieuw hun stemmen uitgebracht

17.10.2018 - Hoera, we zijn genomineerd voor 'Theater van het jaar 2018'! De leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) hebben opnieuw hun stemmen uitgebracht op de Nederlandse theaters. Gisteren ontvingen we een heerlijke taart met het bericht dat we genomineerd zijn voor de Theater van het Jaarprijs.

Theater van het Jaar 2019

Sinds 2010 reikt de Vereniging Vrije Theater Producenten een jaarprijs uit voor de beste beoordeling voor gastvrijheid en betrokkenheid bij de bespelers en het theatervak, maar ook voor de afdeling publiciteit, financiën en techniek. Daarbij staat liefde en passie voor het theater in combinatie met een hoge mate van professionaliteit centraal. Een mooie kroon op het harde werk van alle medewerkers in het theater. Tijdens de VVTP Theaterbeurs op maandag 19 november zal het Theater van het Jaar bekend gemaakt worden.

Genomineerde theaters

Theater aan het Vrijthof is samen genomineerd met DeLaMar Theater, Theater de Meervaart, Schouwburg Amphion, Parktheater Eindhoven, Nieuwe Luxor Theater Rotterdam en Theater de Stoep.

Kijk hier voor meer informatie over de VVTP Theater van het Jaarprijs.

Meer nieuws:
Algemeen_beeld_vierkant.png
Vanaf september gaat theaterseizoen 2024/2025 van start. Om dit feestelijke moment te vieren presenteert Theater aan het Vrijthof op zondag 8 september de seizoensopening: Een huis vol theater. Een unieke kans voor liefhebbers en nieuwkomers om zich onder te dompelen in toneel, dans, cabaret, muziek, musical en show. Verwacht previews van voorstellingen, exclusieve rondleidingen, en optredens van artiesten op verschillende locaties in en rondom het theater. Een huis vol theater is toegankelijk voor slechts € 2,50 per voorstelling inclusief een consumptie. Het volledige programma is nu te bekijken op de website.
Richard_Bona_3_-_Caspar_Abbenhuis.jpg
Wat gebeurt er als je een charismatische bassist en zanger uit Kameroen en ’s werelds toonaangevende niet-klassieke orkest uit Nederland samenbrengt? Na een succesvolle samenwerking in 2023 komen Richard Bona en het Metropole Orkest in 2025 met een nieuwe tournee, inclusief een optreden in Maastricht. Verwacht een naadloze mix van muzikale werelden en stijlen, met orkestrale versies van Bona’s beste werk en nieuw gecomponeerde muziek. Het concert is op zaterdag 22 februari 2025 te zien in Theater aan het Vrijthof. Tickets zijn nu verkrijgbaar.
Knipsel.PNG
Barbara Pravi komt terug naar de Nederlandse theaters! Na een jaar afwezigheid is de Franse chanteuse terug met de nieuwe singles Bravo en Marianne én een nieuw album dat in het najaar van 2024 verschijnt. Barbara Pravi is op zondag 9 februari 2024 met haar Theatertour te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start donderdag 14 maart om 12.00 uur.
20.04.2025_Philippe_Geubels_-_Geubels_gaat_in_bad_-_c_Johannes_Vande_Voorde.jpg
Deze week start de kaartverkoop voor de nieuwe voorstelling van cabaretier Philippe Geubels. De Vlaamse komiek is zelden in Nederlandse theaters te zien en komt met zijn exclusieve theatertour Geubels gaat in bad naar Maastricht. Op 20 april 2024 is Theater aan het Vrijthof het decor voor de opnames van de Nederlandse televisieregistratie van deze voorstelling.
Oxygen.png
Het Maastrichtse urban dansgezelschap Oxygen van Jennifer Romen is tijdelijk ingetrokken in Theater aan het Vrijthof. Concreet betekent dit dat Oxygen de ruimtes aan de Statenstraat in gebruik neemt en de rol van artist in residence vervult. Ook Oxygen Academy of Dance vestigt zich in het theatergebouw. Theater aan het Vrijthof biedt met deze samenwerking regionaal talent de kans om zich verder te ontwikkelen.