Alle dichters hebben gouden helikopters

Joost Oomen

Alle dichters hebben gouden helikopters

Joost Oomen

Wat is een gedicht? Leven alle dichters op tochtige zolderkamers? En wat moet je schrijven wanneer je je geliefde mooier vindt dan de maan? Laat het maar aan Joost Oomen over je haarfijn uit te leggen hoe poëzie nou eigenlijk werkt.

In Alle dichters hebben gouden helikopters geeft dichter, schrijver, theater- en grappenmaker Joost Oomen antwoord op deze vragen. Hij gaat op zoek naar het poëtische gevoel dat je kan overvallen als je een mier per ongeluk op de post doet of wanneer de sterren in de circustent van gaten blijken te zijn gemaakt. In een heldere analyse vol verhalen over de grootste dichters (van Vondel tot Campert) en met gedichten van Oomen zelf, maakt hij de poëzie voor iedereen toegankelijk. Zijn missie: heel Nederland aan het gedichten lezen krijgen! 

Oomen werd in 2021 verkozen tot literair talent van het jaar door de Volkskrant


Over Joost Oomen
Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, theatermaker en heel erg grappig. Hij publiceerde meerdere romans en gedichtenbundels. In 2021 verkoos de Volkskrant hem tot literair talent van het jaar én werd hij derde bij de kennisquiz De slimste mens. Sindsdien schrijft hij columns voor de noordelijke dagbladen en treedt hij regelmatig op voor radio, televisie en op festivals zoals Oerol, Lowlands en De Parade. Daarnaast runt hij met zijn twee beste vrienden het Instagramkanaal Poëzie is een daad, waarop elke dag een gedicht verschijnt.

do 2 nov 2023
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30
Prijs € 18,50
Cabaret
Tickets
Zet op wensenlijst
C

FOTOGRAFIE Esther Lutgendorff