De Zieke Geest

André Manuel

AndréManuel.PNG

De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur, terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkampgids. En hoe komt het dat het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren, terwijl alle vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden.

In De Zieke Geest. Deel 1 van een nu al legendarisch drieluik. Later volgen nog Het Goddelijke Lichaam en De Eenzame Ziel. Maar dat komt nog. Nu eerst De Zieke Geest. Manuels 18e programma. Eindelijk volwassen!

di 27 feb 2024
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30 - 22:00
Prijs € 18,50
Cabaret
Tickets
Zet op wensenlijst
C
'André Manuel oogt fris, fruitig en energieker dan ooit'

Theaterkrant

'Tere zielen hebben bij Manuel niks te zoeken. Hij
stampt graag op tenen en trakteert de bezoekers daarbij uitdagend
op een triomfantelijke blik en een sardonische grijns.
Tegelijk voel je de ironische onderlaag als hij zich portretteert
als de strijder voor het vrije woord.'

★★★★★
NRC

'Nar en clown tegelijkertijd'

★★★★
Dagblad van het Noorden

27.02.2024 Andre Manuel - scènefoto 4 - (c) Roger Cremers (1).jpg 27.02.2024 Andre Manuel - scènefoto 4 - (c) Roger Cremers (3).jpg 27.02.2024 Andre Manuel - scènefoto 4 - (c) Roger Cremers (6).jpg 27.02.2024 Andre Manuel - scènefoto 4 - (c) Roger Cremers (5).jpg

Foto
Roger Cremers