Parels & Diamanten

Sophianum

Sophianum - Parels & Diamanten

Het cabaret op Scholengemeenschap Sophianum in Gulpen is een tweejaarlijks spektakel, bekend in het hele Heuvelland. Parels & Diamanten is een aaneenschakeling van hoogtepunten uit de cabarethistorie, aangevuld met nieuwe sketches. 

Het blijft een schoolcabaret. Iedere leerling die mee wil doen, krijgt daartoe de mogelijkheid. Leerlingen die aan het cabaret deel hebben genomen, vergeten dit nooit meer. Het was voor sommige deelnemers zelfs een stimulans om verder te gaan in de wereld van het theater en cultuur.  Denk bijvoorbeeld aan Suzan Erens, Enrico Delamboye en Brigitte Heitzer.

Een typische cabaretvoorstelling bestaat uit toneelsketches, liedjes, dansen en films. De kijker komt ogen en oren te kort. Er wordt gespeeld met emoties: de ene scène kan confronterend zijn, maar het volgende liedje weer ontroerend. De kijker wordt overdonderd met indrukwekkende dansen, waarna een nieuwe scène iedereen weer met beide benen op de grond zet. Geen tijd om naar adem te happen, dat kan wel in de pauzes.

Parels & Diamanten is een voorstelling die ongemakkelijk schuurt, ondeugende plaagstootjes uitdeelt, knipoogt, maar uiteindelijk een dikke knuffel geeft. Het is een viering. Een viering van bijna 50 jaar cabaretgeschiedenis. Een viering van al die leerlingen en personeelsleden die deelgenomen hebben en wiens leven veranderd is door ons cabaret.

za 23 mrt 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 - 22:30 / 1 pauze
Prijs € 17,50
Cabaret
Tickets
Zet op wensenlijst
C
Mens Erger Je Niet (23).JPG Vanaf Vandaag (9).jpg Schoolplein (1).JPG Mens Erger Je Niet (227).JPG