DansClick #26

Korzo

DansClick #26

Korzo

DansClick is een nationale tour van de spannendste namen in de danswereld. Het fungeert al bijna 20 jaar als springplank voor jonge makers die samen op tournee gaan, waaronder de winnaar van de BNG Bank Dansprijs.

Een double-bill over spiritualiteit, herinneringen en het verleden


De winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023 is Sheree Lenting, zij presenteert I am my ancestors wildest dreams. Over Sheree Lenting zegt de BNG dansjury het volgende: ‘De jury ziet in Sheree Lenting een nieuwsgierige, kritische maker die zorgvuldig zoekt naar een mooie, poëtische en rijke (dans)taal voor het delen van grote en kleine verhalen. En ook al kunnen die moeilijk en ingewikkeld lijken, ze weet die toegankelijk te maken. De jury meent dat er nog veel meer potentieel in deze maker ligt te wachten.

Daarnaast presenteert Korzo tijdens DansClick 26 ook haar eigen maker Tú Hoàng met False Memories, een samenwerking met Hiro Murata. De voorstellingen worden omlijst met videoportretten van de makers en de Après Danse; een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel.


Over I am my ancestors wildest dreams van Sheree Lenting
Door de ogen van Sheree kijk je in I am my ancestors wildest dreams mee naar de wildste dromen van haar voormoeders(stammoeder). In deze voorstelling neemt Sheree je mee in hun nu nog onvertelde verhalen uit het verleden, heden en de toekomst. Ze bevraagt, onderzoekt en koestert haar vrouwenlijn. De dansers zijn de belichaming van deze verhalen. Cicely Wijnaldum en Ciara Hiwat nemen je daarin mee in vrouw-zijn. Met de power, wijsheid en liefde van hun vrouwelijke ancestors als legacy kijken zij vol vertrouwen hun toekomst tegemoet.

Over False Memories van Tú Hoàng & Hiro Murata 
False Memories is een duet gemaakt door de jonge choreografen Tú Hoàng en Hiro Murata. Het is het resultaat van een vier jaar lange samenwerking tussen de twee choreografen bij Conny Janssen Danst. False Memories onderzoekt de complexiteit van de menselijke psyche door het perspectief van twee individuen die verbonden zijn door een diepe band. Op een abstracte manier wordt het gevoel weergegeven dat ze een eenheid zijn in hun eigen spirituele wereld, of ze nou fysiek samen zijn of niet: het gevoel blijft hetzelfde. Het geheugen is een fragiel begrip. Soms herinneren we dingen zoals we willen dat ze zouden zijn. Onze verbeelding helpt ons met het ontsnappen uit de realiteit, om zo comfort en vrede te vinden. 

vr 25 okt 2024
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30
Prijs € 18,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D
25.10.2024 - Korzo - DansClick #26 - False Memories - (c) Jesus Robisco (3).jpg KorzoTheater_ IAMAWD - Bart Grietens_6.jpg 25.10.2024 - Korzo - DansClick #26 - False Memories - (c) Jesus Robisco (1).jpg KorzoTheater_ IAMAWD - Bart Grietens_8.jpg

I am my ancestors wildest dreams
Choreografie 
Sheree Lenting

Performers Cicely Wijnaldum, Ciara Hiwat

Fotografie Bart Grietens

 

False Memories
Choreografie en dans 
Tú Hoàng, Hiro Murata 

Lichtontwerp Grace Morales Susa

Muziek David Granstrom en Flxk1 & DB1

Met dank aan Marjolein Peters, Conny Janssen Danst, James Sutherland

Fotografie Jesus Robisco, Andrea Macchia