Roberta Maimone - Alex | Liam McCall – Refraction (Breaking Light)

Double Bill

Roberta Maimone - Alex | Liam McCall – Refraction (Breaking Light)

Double Bill

Liam McCall
Refraction [Breaking Light]

In dit duet onderzoeken Liam McCall en Oscar Starink, twee Bboys van Underdogz crew, wat het betekent om een Breaker te zijn en gebruiken daarbij licht om die visie te delen . Wat is er nog meer zichtbaar onder het plaatje van een Bboy, en hoe diep kan je gaan onder die oppervlakte?

Is het je wel eens opgevallen dat als je door een glas water kijkt, dat objecten daarachter van vorm en plek lijkt te veranderen? Een stukje magie in het volle zicht.  We denken een vis te zien daar in het water, maar eigenlijk zwemt die ergens anders. Wanneer we hem proberen te vangen, is ie al weg geglipt.

Dit is refractie: een lichtgolf breekt tegen een oppervlakte en verandert van snelheid, hierdoor krijgen we een vertekend beeld van wat er zich afspeelt onder die oppervlakte. Maar refractie doet ook haar werk boven de oppervlakte, denk maar aan de veranderende kleuren van een zonsondergang of een regenboog tijdens een stortbui.

Het is een exploratie in Break, licht en henzelf.
Can they break the stereotype and just be boys?

Roberta Maimone
ALEX

ALEX gaat dieper in op de onvermijdelijke vraag "wie ben ik". Het is een psychologisch proces - een moment van reflectie en zelfconfrontatie, zowel individueel als in relatie tot anderen. Wanneer je iemand nieuws ontmoet, is het natuurlijk voor mensen om elkaar te spiegelen, wat kan leiden tot het ontdekken van aspecten van jezelf die je eerder niet had opgemerkt. Je voelt de drang om even te pauzeren, te observeren, te luisteren, te begrijpen, te betrekken, te accepteren en contact te maken met hen.

De geanimeerde personages vertellen het concept met gebaren op een humoristische toon, met de wens om het een plezierige ervaring te maken en om jezelf te laten glimlachen.

refraction_campaign_NR.1-bfdfdeaa.jpg ALEX_Ph._Rona_Lane-57f4145d.png
zo 1 okt 2023
AINSI:
AINSI theaterzaal
10:30 - 11:30
Prijs € 14
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

 

Voor je bezoek aan deze voorstelling kun je gebruik maken van de Bus shuttle van Theater aan het Vrijthof naar AINSI. Boek hier je retour.

Wil je deze voorstelling bezoeken maar ook Darkmatter in de Bordenhal. Boek hier je shuttle van Theater aan het Vrijthof - AINSI - Bordenhal.