From Here Now Far

NDT 1

NDT 1 – Now Here Now Far

Met From Here Now Far presenteert NDT een reeks aan artistieke zwaargewichten binnen de dans- en theaterwereld.

NDT 1 en Complicité presenteren Figures in Extinction [2.0] But then you come to the humans, een nieuw werk van de bekroonde theaterregisseur Simon McBurney in samenwerking met choreograaf Crystal Pite. Dit is het tweede werk uit een drieluik van samenwerkingen tussen deze wereldberoemde kunstenaars dat NDT tussen 2022 en 2025 presenteert, en de eerste keer dat McBurney een werk voor een dansgezelschap maakt. In zijn werk neemt McBurney vaak afstand van lineaire verhalen en laat hij narratieven uit heden en verleden, feit en fictie door elkaar heen lopen.

Voor dit programma brengt NDT 1 Sharon Eyal en Gai Behar terug naar de theaters. Het choreografenduo belichaamt een unieke bewegingsstijl die diepgeworteld is in de expressie van het lichaam. Hun werk wordt gekenmerkt door pulserende en hypnotiserende ritmes die werelden creëren die schijnbaar zowel ver in de toekomst alsook diep in het verleden bestaan. Samen hebben ze werk gecreëerd voor gezelschappen wereldwijd. In 2013 richtten ze hun dansgezelschap L-E-V op.

In een constante zoektocht naar kruisbestuivingen tussen dans, theater, kunst en leven, ensceneert Gabriela Carrizo krachtige, filmische werken waarin dansers worden uitgedaagd om zich in te leven in personages, wat een grote kwetsbaarheid van expressie vereist. In La Ruta (2022), Carrizo's tweede werk voor NDT, worden ruimte en tijd opgeschort en de toeschouwer uitgenodigd om een eigen verhaal te fabriceren in een wereld van beelden. 

wo 21 feb 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:30 / 2 pauzes
Inleiding 19:00
Sterrang € 42,50
Rang 1 € 37,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D


PROGRAMME

Simon McBurney in samenwerking met Crystal Pite
World premier - Figures in Extinction [2.0] But then you come to the humans

Sharon Eyal & Gai Behar
Jakie

Gabriela Carrizo
La Ruta

NDT 1 - From here now far NDT 1 - From here now far NDT 1 - From here now far NDT 1 - From here now far

Choreografie

Simon McBurney i.s.m. Chrystal Pite, Sharon Eyal en Gai Behar, Gabriela Carrizo

FOTOGRAFIE

Rahi Rezvani