Imre en Marne van Opstal

Nederlandse Dans Internationaal #1

Imre en Marne van Opstal - Nederlandse Dans Internationaal

De Nederlandse Dansdagen is een festival voor grensoverstijgende dans en dat kan ook niet anders. De Nederlandse dans staat namelijk wereldwijd hoog aangeschreven. De Nederlandse Dansdagen maakt graag ruimte op het festival voor Nederlandse choreografen die een internationale doorbraak beleven.

De van oorsprong Limburgse broer en zus Marne en Imre van Opstal behoren tot de meest spannende en gewilde danschoreografen ter wereld. Na succesvolle danscarrières bij NDT 2 en NDT 1, waarbij Imre in 2017 de Zwaan won voor de meest indrukwekkende dansprestatie, en de al even prestigieuze Batsheva Dance Company, verlegden ze hun creativiteit naar hun samenwerking als choreografen-duo. En met succes: hun werk is meerlagig en surrealistisch, met een sterke en uitgesproken danstaal die bekend staat om zijn eclecticisme, theatraliteit en partnering elementen. 

Tijdens deze editie van de Nederlandse Dansdagen worden eenmalig twee van hun internationale successen naar Nederland gehaald. The little man, die ze in 2022 creëerden voor Nationaltheater Mannheim en I’m afraid to forget your smile voor het Hessisches Staatsballett uit Wiesbaden uit hetzelfde jaar.

Na de voorstelling is er een interview met de makers in het souterrain. Lees het interview uit de Danskrant met Imre en Marne hier.

zo 1 okt 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
14:00 - 15:20 / 1 pauze
Rang 1 € 32,50
Rang 2 € 27,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Première
D

Choreografie Imre en Marne van Opstal
Nationaltheater Mannheim The little man 
Hessisches Staatsballett I'm afraid to forget your smile