Lezing: Woman's Work

Annemijn Rijk

Lezing: Woman's Work

Annemijn Rijk

In haar lezingen geeft Annemijn Rijk inzicht in het creatieproces van Woman's Work door middel van filmstills en ander beeldmateriaal.

Aan de hand van haar inspiratiebronnen, werkwijze, gekillde darlings en behind-the-scenes beelden zoomt ze in op vragen als: hoe zet je je inspiratiebronnen om in iets fysieks, in een choreografie? Hoe laat een choreograaf het publiek kijken naar een lichaam? Welke invloed heeft film op de benadering van dans? En hoe kan het gebruik van camera intimiteit creëren tussen danser en publiek? De lezing geeft een informatieve en verdiepende laag bij het bezoeken van de installatie, maar kan ook los worden bezocht. Na afloop is er ruimte voor het stellen van vragen.

Naast de installatie heeft het publiek toegang tot een contextprogramma als onderdeel van Woman’s Work en een filosofische reflectie op de video-installatie geschreven door dr. Catherine Robb.
 

za 30 sep 2023
Overige locaties :
Edmond Hustinxzaal
12:00 - 12:30
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Toegang gratis, reserveren verplicht

D

MEER INFORMATIE:
BODY OF ART (PROJECT)


Woman’s Work is geproduceerd met, door en dankzij: Branded Cinema, Chassé Theater Breda, Nieuwe Vorst Tilburg en Stedelijk Museum Breda en is te zien tijdens BredaPhoto en DNA Breda.

Woman’s Work is een productie in het kader van de Nieuwe Makersregeling die Annemijn ontving van het landelijk Fonds Podiumkunsten en kwam mede tot stand door financiële steun van Chassé Cultuurfonds, de Gemeente Breda, Gemeente Tilburg en de Provincie Noord-Brabant.