Six Portraits

Simon Bus

Simon Bus - SIX PORTRAITS

Het verkennen en oprekken van de mogelijkheden van zijn eigen lenige lijf past Simon steeds vaker ook toe op de lichamen van collega-makers. Tijdens de Nederlandse Dansdagen brengt Simon vijf makers uit zijn sociale medianetwerk bij elkaar.

Een internationale groep zielsverwanten met die hij de focus op een multidisciplinaire werkwijze deelt. Tot nu toe hadden ze vrijwel alleen digitaal contact. Onder de titel SIX PORTRAITS nemen ze twee dagen lang ruimtes over in het Bonnefantenmuseum en richten daar een eigen werkplaats in. Ter plekke en onder het oog van publiek werken ze samen en ontstaat nieuw, ongewoon en onverwacht werk – op het grensvlak van beweging, beeld en geluid.

Nieuw werk van de winnaar van de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 2022


Over Simon Bus
Voor Simon Bus (1989) is dans synoniem aan uniciteit. Als B-boy ontwikkelde hij al een heel eigen bewegingstaal. Van daaruit was het maar een kleine stap naar autonoom makersschap. Met zijn onderzoekende blik en hyperflexibele lichaam rekt hij de ideeën over breakdance op. Het ongemak van het dagelijkse bestaan is voor Simon een belangrijke inspiratiebron. Het spel tussen controle hebben en toch weer verliezen blijft terugkerend onderwerp. Simons werk is scherp, bruut zonder gevoel voor humor te verliezen.
 

Simon Bus - SIX PORTRAITS
za 30 sep 2023
Overige locaties :
Bonnefanten
12:00 - 12:45
Prijs € 16,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Première
D

FOTOGRAFIE

Renate Beense, Alesya Dobysh