The End - part 2

Arno Schuitemaker

08.12.2023 Arno Schuitemaker LRS (c) Lonneke van der Palen (2).jpg

Betoverend en hyperfysiek, Arno Schuitemakers maakt werk dat je moet ervaren. Met zijn voorstellingen doorbreekt hij grenzen tussen dans, performance, beeldende kunst en clubcultuur. 

Met zijn nieuwste werk The End - part 2 creëert Arno Schuitemaker een even indrukwekkende als intieme kijk op ons vermogen om onszelf in de ander te herkennen, en de ander in onszelf. Met een spannende mix van beweging, muziek, licht en stem met live en opgenomen video speelt de voorstelling met heden en verleden, en vervaagt verschillend tussen performer toeschouwer, zien en gezien worden. 

Arno Schuitemaker: "Ik denk dat veel van waar we op dit moment mee te maken hebben, doorbroken kan worden door het opnieuw in balans brengen van onze relaties. Als ons vermogen om onszelf in de ander te herkennen intimiteit kan creëren, kan dat dan een aanjager voor verandering zijn? Zelfs als dat betekent dat we ons eerst moeten vrijmaken van de geesten die ons achtervolgen en het heden vertekenen, om vervolgens een nieuw hoofdstuk te beginnen.”

Voorstellingen van Arno Schuitemaker worden geprezen om de inventieve vormen die hij creëert met thema’s waar het intieme en het universele elkaar ontmoeten. Zijn werk is te zien geweest op toonaangevende podia en festivals in meer dan 25 landen. Afgelopen jaar belandde 30 appearances out of darkness in de top 5 beste dansvoorstellingen van het seizoen in de Volkskrant. Scènes noemde het de “must-see van het jaar.”

vr 8 dec 2023
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 21:30
Prijs € 18,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Let op: Tijdens deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van knipperend licht en video. Dit kan een aanval opwekken voor mensen die aan lichtflitsgevoelige epilepsie lijden.

D
The End - Part 2 - Arno Schuitemakers The End - Part 2 - Arno Schuitemakers The End - Part 2 - Arno Schuitemakers The End - Part 2 - Arno Schuitemakers


De pers over 30 appearances out of darkness (juni 2022)

‘Het is een extreme gewaarwording om je hersenpan daarna van binnen te voelen gloeien’

★★★★
Volkskrant

‘Must-see van het jaar’

Scènes

‘Beweging, licht en geluid gaan een perfecte dialoog aan’

Cultuurpers

‘Dat is een hallucinerende ervaring’

Theaterkrant

‘Arno Schuitemaker bouwt zijn choreografie op in het prachtige, desoriënterende lichtontwerp van Jean Kalman’

NRC


The End - part 2 is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met Montpellier Danse als onderdeel van de residentie bij Agora, International City of Dance, met ondersteuning van BNP Paribas Foundation, Centre Chorégraphique National de Caen en Normandie, La Place de la Danse CDCN Toulouse - Occitanie. Ondersteund door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Ammodo en Fonds 21.

Concept en creatie Arno Schuitemaker

Uitvoering Mark Christoph Klee, Ivan Ugrin en Angelo Petracca

Lichtontwerp Jean Kalman

Muziek Aart Strootman

Video Gilbert Nouno

Kostuums Victor Klijsen

Decor Jean Kalman en Arno Schuitemaker

Technisch producent Maarten van Burken

Video techniek Daan Hazendonk

Techniek Sander Schaart and Ruben Lijbers

Outside eye Miguel A. Melgares

FOTOGRAFIE Bart Grietens

 

De voorstelling is gecreëerd in samenwerking met de performers