Hoeheettut 6+

Hoge Fronten

27.01.2024 Hoge Fronten - Hoeheettut © Joke van Leeuwen Queridos Uitgeverij (2).jpg

In Hoeheettut ontdek je abc’s in de vorm van mannetjes, verstopte letters, ruziemakende letters, woordbeelden en beeldwoorden en andere talige gekkigheid. Wist jij bijvoorbeeld dat, als je het woord ‘dop’ omdraait, er nog steeds ‘dop’ staat? En dat je met de letters in het woord ‘vlinder’ een vlinder tekenen kan? 

Een beeldende en speelse familievoorstelling
over letters, woorden en zinnen


Hoeheettut is gebaseerd op nieuwe en bestaande teksten en tekeningen van Joke van Leeuwen, waaronder Mooi boek dat in 2016 bekroond werd met de Zilveren Griffel. De boeken en het leven van Joke van Leeuwen als schrijfster vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor. In een samenwerking tussen Van Leeuwen en regisseur Lieke Benders is dit alles bewerkt tot een springerig en kleurrijk verhaal voor kinderen die net beginnen te lezen (6+) en iedereen die van taal houdt.

za 27 jan 2024
Kumulus Theater
14:00
Prijs € 10
Kinderen € 10
Familie en Jeugd
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

NA AFLOOP VAN DE VOORSTELLING VINDEN ER IN DE FOYER EEN VERKLEEDLETTERFEEST EN MEET&GREET MET JOKE VAN LEEUWEN PLAATS.

F
‘Associatief taalspel zet kinderen op het puntje van hun stoel’
‘Letters, woorden en rijmen buitelen over elkaar hen in uiterst geestige, beeldende scènes’

(Keuze van de Criticus)
Theaterkrant

Hoge Fronten - Hoeheettut - foto Bjorn Frins - (1).jpg Hoge Fronten - Hoeheettut - foto Bjorn Frins - (3).jpg Hoge Fronten - Hoeheettut - foto Bjorn Frins (13).jpg Hoge Fronten - Hoeheettut - foto Bjorn Frins - (8).jpg

Lieke Benders en Joke van Leeuwen
Theatermaker Lieke Benders werkte eerder succesvol samen met Joke van Leeuwen. Zo baseerde ze de voorstelling niet wiet, wel nel (winnaar Zilveren Krekel 2013) op het gelijknamige boekje van Joke van Leeuwen. Zij werkten samen aan de voorstelling niet vergeten waar Joke van Leeuwen een nieuwe tekst voor schreef. En bij de voorstelling Heb je mijn zusje gezien?, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek, vertolkte Joke voor het eerst ook een rol op het podium.

Over Hoge Fronten 
Theatergezelschap Hoge Fronten uit Maastricht maakt en speelt beeldende voorstellingen en performances in het theater of op (buiten)locaties. Onder leiding van Lieke Benders brengt Hoge Fronten het publiek op theatrale en poëtische wijze, letterlijk en figuurlijk in beweging, om nieuwe inzichten te ontdekken en op zoek te gaan naar universele gelijkenissen.

regie en concept Lieke Benders

Spel Joke van Leeuwen, Sarah Jonker, Jantien Fick

Regie assistentie Inge Liefsoens, Saskia de Haas

muziek Jolle Roelofs

Dramaturgie​​​​​​​ Peter Anthonissen

Vormgeving Marlies Schot

Kostuums Sanne Puyk
Kosstum assistentie Merijn Smals

Lichtontwerp Roland de Jong

Video Sander Schippers, Thierry Wilders

Productie Marjolein de Man, Wouter Ramakers

Productie assistentie Ruud van der Zee

Decor Marq Claessens

FOtografie​​​​​​​ Joke van Leeuwen | Queridos Uitgeverij, Bjorn Frins