Shane van Neerden (piano)

Dutch Classical Talent

Dutch Classical Talent - Shane van Neerden (piano)

Een haast filosofisch programma waarin het Musikalisches Opfer van Bach, de laatste pianosonate van Beethoven en een nieuw werk van Rick van Veldhuizen de dialoog aangaan met een novelle van de Franse schrijver en dichter Jean Genet.

Voor pianist Shane van Neerden zijn het allemaal kanten van dezelfde betoverende medaille. Volgens het juryrapport: ‘Een romanticus en poëet pur sang! Met zijn waanzinnige techniek, voortreffelijke timing en verteldrift houdt hij de aandacht van het publiek gevangen. Hij is niet bang om risico’s te nemen!’

Over Dutch Classical Talent
Het talententraject Dutch Classical Talent is een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury vier toptalenten. Deze jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair.

Dit concert is onderdeel van de serie de Zondagklassiekers.

zo 4 feb 2024
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30
Prijs € 17,50
Klassiek - Kamermuziek
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

INCL. KOFFIE EN VLAAI VOORAF

K

Programma

Bach
Ricercar a 3 uit: Musikalisches Opfer
Beethoven
Piano Sonate opus 111 deel I & II
Rick van Veldhuizen
Stuk voor piano & de-tuned piano/synthesizer/elektronica

FOTOGRAFIE

Marco Borggreve