Marlene

Sven Ratzke

02.04.2024 Sven Ratzke Marlene EDIT (c) Alek Bruessing (1).png

De internationale theaterhit Marlene komt naar Nederland. Een wervelend muziektheaterstuk met internationale ster Sven Ratzke in de rol van legende Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement de isolatie verkoos.

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte 'Go home Marlene!' en 'Verrader!'. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 20ste eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one man shows, waaronder internationale hit-voorstelling Where are we now over het leven en werk van David Bowie, waarmee hij over de wereld toerde, is Sven Ratzke de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.

Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en omlijst teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths (art director Max Mara), balanceert Marlene tussen groots theater en intieme one woman show, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd.

di 2 apr 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:55 / 1 pauze
Sterrang € 40
Rang 1 € 35
Musical en Show
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
M

“Ratzke zegt met deze voorstelling een ode aan Marlene Dietrich te brengen, maar met dat simpele woord doet hij zijn voorstelling te kort. Hij heeft een monument voor haar opgericht.”​​​​​​​
 
“Als Dietrich is hij kwetsbaar, dan weer furieus en houdt alle ogen op zich gericht, zoals zij dat vast ook deed. Deze rol is hem op het lijf geschreven, punt.”

★★★
NRC

“(...) erg mooi en eigenzinnig gedaan.”

★★★
de Volkskrant

"Wie een geweldige acteur en zanger in zijn element wil zien, moet dit zien! Ook muzikaal is het uniek. Ovaties voor een Marlene zoals wij haar nog niet hebben gezien."

★★★★★
Bildzeitung

Sven Ratzke - Marlene MARLENE © Foto Ann-Marie Schwanke_Siegersbusch (4) naamsvermelding_verplicht.jpg

Cast

Sven Ratzke, Julia Herfst, Jetse de Jong e.a.
Tekst

Pam Gems (Piaf), Connie Palmen
Regie

Guntbert Warns (Hedwig and the Angry Inch) 
Kostuums

Ian Griffiths (art director Max Mara) 

FOTOGRAFIE

Campagnebeeld: Alek Bruessing

Scènefoto's: Ann-Marie Schwanke Siegersbusch, Birgitte Dummer

 

Marlene is een co-productie van het gerenommeerde Renaissance Theater in Berlijn