Marlene

Sven Ratzke

02.04.2024 Sven Ratzke Marlene EDIT (c) Alek Bruessing (1).png

De internationale theaterhit Marlene komt naar Nederland. Een wervelend muziektheaterstuk met Sven Ratzke in de rol van legende Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement, de isolatie verkoos.

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte ‘Go home Marlene!’ en ‘Verrader!’. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 21ste eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en aangekleed door meestercouturiers Viktor & Rolf balanceert Marlene tussen groots theater en intieme one woman show, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd.

di 2 apr 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 40
Rang 1 € 35
Musical en Show
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
M

Tekst

Pam Gems

regie

Guntbert Warns

spel

Sven Ratzke, Julia Herfst, Jetse de Jong e.a.

kostuums

Victor & Rolf

Fotograaf

Alek Bruessing