Pia Douwes, Milan van Waardenburg, William Spaaij, Ann van den Broeck e.a.

Elisabeth

Elisabeth - Pia Douwes, Milan van Waardenburg e.a.

In de wereldgeschiedenis zijn er maar weinig machtige vrouwen die de fantasie zo hebben weten te prikkelen als keizerin Elisabeth van Oostenrijk, oftewel Sissi. Een kwart eeuw na de Nederlandse première komt de prachtige musical over haar leven terug in het theater. Uiteraard met alle grandeur, waaronder een indrukwekkende cast en een veertienkoppig orkest.

Internationale musicalster Pia Douwes imponeerde al eerder in binnen- en buitenland met de titelrol. In deze nieuwe bewerking keert ze terug als de vrouw die op jonge leeftijd haar hart schenkt aan keizer Franz Joseph, maar uiteindelijk ten onder gaat aan de verplichtingen en beperkingen van het hofleven. Naast Pia zullen de Limburgse musicalster Milan van Waardenburg (Les Misérables), William Spaaij en Ann Van den Broeck de hoofdrollen vertolken.

De musical portretteert de keizerin als een eigenzinnige, moderne vrouw die haar eigen weg wilt gaan, maar verstrikt raakt in een leven vol hofetiquette en de dreigende ondergang van de monarchie. Ook de bemoeienis van de strenge aartshertogin Sophie stelt de liefde tussen Sissi en Franz Joseph behoorlijk op de proef. Sissi vecht om zichzelf te mogen en kunnen blijven. Een strijd die ze samenvat in haar bekendste lied: Mijn leven is van mij

De boodschap van de iconische musical blijft actueel. Het leven van Sissi voltrok zich aan de vooravond van de twintigste eeuw, toen nationalisme, antisemitisme en de dreigende revolutie van de ontevreden onderklasse het leven van de elite overschaduwden. Het was uiteindelijk ook anarchist Luigi Lucheni die met geweld een einde aan haar ongelukkige leven maakte.

za 3 mei 2025
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
14:30
Sterrang € 79,50
Rang 1 € 74,50
Rang 2 € 69,50
Musical en Show
Tickets
Zet op wensenlijst
M
Elisabeth - Pia Douwes, Milan van Waardenburg e.a.

Muziek
Sylvester Levay

Tekst
Michael Kunze

Regie
Frank van Laecke

fotografie
Roy Beusker, Liza Kollau