Artificiële Intelligentie

Lieven Scheire

18.03.2024 Lieve Scheire - AI (c) Jelle Vermeersch (1).png

Zal jij ooit vragen aan je huiscomputer wat je aan moet trekken? De kans is groot. Zal de rechter zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Ja, en wel binnenkort. Zal jij persoonlijk ooit bereid zijn een A.I.-systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al, als je bijvoorbeeld naar Spotify luistert.

Lieven Scheire is een Belgische comedian, fysicus en science communicator. Er is niemand die de relativiteitstheorie van Einstein, kwantummechanica of de formule van Drake zo hapklaar én met de nodige dosis humor kan uitleggen. In zijn show maak je op een entertainende manier kennis met de nieuwe superheld van de technologie. Je krijgt een blik op hoe het allemaal werkt, wat het nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen. Een eerste ontmoeting met iets wat binnenkort misschien je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer of beschermengel wordt: Artificiële Intelligentie.

ma 18 mrt 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:40
Prijs € 24,50
Theatercollege en Literair
Tickets
Zet op wensenlijst
L
7_Lieven-Scheire-AI_©KREW Collective.jpg 6_Lieven-Scheire-AI_©KREW Collective.jpg 4_Lieven-Scheire-AI_©KREW Collective.jpg 2_Lieven-Scheire-AI_©KREW Collective.jpg

fotograaf

Jelle Vermeersch

KREW Collective