Latanya Alberto

Museumnacht 2024

Latanya Alberto_(c) Lorenzo de Wit (1).jpg

Latanya Alberto is een jonge multidisciplinaire artieste. Haar debuut EP Ruminate (2018) was haar eerste handtekening van de unieke soulvolle geluiden, mellow vibes en poëtische teksten die ze creëert, en blijft creëren in volgende releases. Haar derde EP The Royal Escape kwam uit in 2021 en zorgde voor veel nieuwe mogelijkheden, waaronder de samenwerking met haar band die haar de kans geeft om te doen wat ze het liefste doet; live optreden op het podium.

Ze trapte 2021 af met haar live optreden op het podium van Eurosonic-Noorderslag, stond twee keer op het COLORS platform en heeft meerdere keren opgetreden met het Metropole orkest. Ze heeft nu haar EP Home uitgebracht die de diepte ingaat met surrealisme en experimentalisme in soul, jazz en invloeden van over de hele wereld.

Latanya's muzikale expressies zijn beïnvloed door lagen van verschillende genres. "Deze uitingen houden een belofte in" - zoals ze zelf zegt, "om het verhaal te brengen dat gehoord moet worden, het bewustzijn dat gewekt moet worden en de emotie die bevrijd moet worden". Latanya is sterk geïnspireerd door maatschappelijke gebeurtenissen. Ze gebruikt haar muziek vaak om boodschappen over sociale onrechtvaardigheid, feminisme en cultureel bewustzijn over te brengen. Ze schrijft en zingt ook over romantische emotionele, spirituele en persoonlijke ervaringen vanuit het perspectief van jonge zielen. Wat het onderwerp ook is, haar betekenisvolle teksten lezen altijd als poëzie. Ze mengt haar muzikale verhalen graag met visuele expressies om een totaalervaring te creëren. Haar buitengewone visuals met kunstvolle fotografie, visuele beweging en muziekvideo's zijn een natuurlijke uitbreiding van haar identiteit als creatief kunstenaar.

vr 19 apr 2024
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
23:30 - 00:00
Theaterconcert

Zet op wensenlijst
Info

Kaartverkoop via Museumnacht.nl

T

foto

Lorenzo de Wit