Nicky Manuputty en Tasilo Pieck

Ons Verhaal

Ons Verhaal.jpg

Achter elke muzikant schuilt een mooi verhaal. Niemand minder dan saxofonist Nicky Manuputty zal speciaal hiervoor naar Nederland komen. Het is voor het eerst dat Nicky zijn eigen verhaal met een groot publiek deelt. In navolging van de autobiografische roman van Tasilo Pieck, En toen was het stil, zal deze multidisciplinaire voorstelling worden vormgegeven om het verhaal achter het succesvolle boek aan de man te brengen. Daarin zal de liefde voor muziek de rode draad zijn. De gehele maand december 2023 zal in het teken staan van verbinding door muziek met een kersttintje. Samen delen we één verhaal: Ons Verhaal.

Een multidisciplinaire duoshow door saxofonist Nicky Manuputty en gitarist Tasilo Pieck.


Een mix van docu-interviews, live-muziek en boeklezingen passeren de revue. Centraal is de Molukse afkomst van beide muzikanten en hoe de liefde voor muziek in de levens van hen verweven is. Vaak is het zelfs een reddingsboei in een hectische tijd. Een intieme ontdekkingsreis waarin de vraag zal worden gesteld hoe belangrijk muziek kan zijn en welke betekenis een ieder geeft aan het maken van muziek en waar dat intense verlangen dan werkelijk vandaan komt.

Het zijn eigenlijk gewone Molukse jongens maar met kwetsbare verhalen. Verhalen die een ieder wel kent, maar niet snel zal prijsgeven. Een inspirerende voorstelling waar menig bezoeker zich mee kan identificeren. De muziek door beide muzikanten komt van ver, heeft een diepe emotionele lading, zal harten raken en komt binnen. De voorstelling verbind mensen uit alle culturen want muziek is universeel.

zo 17 dec 2023
AINSI:
AINSI theaterzaal
16:00 - 18:20 / 1 pauze
Prijs € 15
Theaterconcert
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Reprise
Bijgeboekt
T

Over Nicky Manuputty
Een saxofonist van wereldformaat die het in Indonesië tot de allerhoogste top heeft gehaald. Echter ging dat niet zonder slag of stoot. Het leven in voormalig concentratiekamp ‘Kamp Vught’ achterlatend en op de bonnefooi naar Jakarta. In Nederland werkte Nicky al samen met o.a. de succesvolle zangeres Do en kwam steeds meer op de radar van de Nederlandse muziekbusiness. Wat bezielde hem om dit alles op te geven?

Over Tasilo Pieck
Tasilo Pieck groeide op in de Molukse wijk in Venlo-Zuid als oudste zoon van een gezin van vier. Al jong ontdekte hij het gitaarspelen en zijn talent bleef niet onopgemerkt. Voor praten en het uiten van emoties is geen plek. Zijn gevoeligheid vindt maar één uitlaatklep en dat is de muziek. Helaas is dat niet voldoende. Een identiteitscrisis en een diepe innerlijke strijd zijn het gevolg.

Over het boek
In het boek - geschreven door Annemarie Staaks - staan de worstelingen van de Venlose gitarist Tasilo Pieck centraal. Opgegroeid in de getraumatiseerde Molukse cultuur waarin nauwelijks ruimte is voor emoties, kampt Tasilo jarenlang met onverwerkt verdriet en diepgewortelde angsten. Verdoofd door drank en drugs raakt hij steeds verder verwijderd van zichzelf en zijn naasten tot hij als volwassen man letterlijk tot stilstand komt. We lezen hoe Tasilo met vallen en opstaan en een diep vertrouwen in het geloof het licht in zichzelf langzaam terugvindt. En toen was het stil is een boek over het loslaten van pijn van voorgaande generaties, het verliezen en terugvinden van jezelf, en over hoe de zwaarste gevechten in het leven de mooiste dingen kunnen opleveren.

Nicky Manuputty en Tasilo Pieck - Ons Verhaal Nicky Manuputty en Tasilo Pieck - Ons Verhaal Nicky Manuputty en Tasilo Pieck - Ons Verhaal