WHYBE, Flora Minis en Abdij

Vers Gestemd

 Vers Gestemd

In Vers Gestemd gaat Theater aan het Vrijthof op zoek naar de frisse wind in de wereld van de singer-songwriters. Vanavond stellen we u WHYBE, Flora Minis en Abdij voor: nog relatief onbekend zang-, dicht-, en componeertalent uit de regio. We hopen op bolle zeilen en een vette vangst. En op het begin van een mooie traditie!

WHYBE 
WHYBE (Wybe Zijlstra, 1999) is een alternatieve singer-songwriter (met band) uit Maastricht die met zijn gewaagde composities, snijdende teksten en warme stem zijn publiek direct naar zich toe weet te trekken. Zijn treffende melodieën, herkenbare, indringende stemgeluid en zijn meedogenloze, maar gerichte gitaarspel dragen bij aan een fascinerende doch toegankelijke stijl, met nummers die al snel een diepe indruk maken. Zijn debuutalbum zal voorjaar 2024 uitkomen, en de eerste single daarvan, genaamd Ice On My Soul, kun je nu al beluisteren. WHYBE wordt deze avond ondersteund door Lucas Kramer (drums), Cody Soudant (bas) en Levi Bánki (elektrische gitaar).

Flora Minis & Rob Mennen (piano)
Flora Minis heeft al heel wat Nederlandstalige liedjes geschreven. Ze is de tel kwijt. De meeste daarvan kent enkel zij, maar soms raakt het hoofd zo vol dat er een paar liedjes uit moeten. Dan wordt het tijd voor een kleine performance. Normaal gezien begeleidt zij zichzelf op gitaar onder de naam Ministek, maar vanavond is zij gewoon Flora Minis en wordt zij door Rob Mennen begeleid op piano. Een uitgekiende selectie van liedjes vol melancholie en bijzondere teksten. 

Abdij: Xavier Emmen, Kiki Beemer (drums) en Steven van der Vegt (gitaar)
Xavier Emmen (Maastricht, 27 september 1988) is de eenmansformatie Abdij. Emmen debuteerde in 2023 met Abdij, een in vrije associatie gecomponeerd collagewerk dat de drager is van zijn melancholische, poëtische en filosofische overdenkingen. Het zijn flarden van zijn altijd bij de hand liggende notitieboeken, het zijn grepen uit zijn dagboeken, het zijn de melodieën in zijn hoofd waarmee hij telkens zijn luisteraars op indringende wijze de wereld van Abdij in trekt. Emmen speelt alle instrumenten zelf in. Live wordt hij ondersteund door zijn vrienden en bandleden Steven van de Vegt en Kiki Beemer (frontman en -vrouw van Nighthawker).

za 27 jan 2024
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
21:00 - 23:00 / 1 pauze
Prijs € 10
Theaterconcert
Tickets
Zet op wensenlijst
Bijgeboekt
T
Ontwerp zonder titel (17).png img20230115_13042865.jpg