De meester en Margarita

Orkater | De Nieuwkomers - KONVOOI

04.03.2024 Orkater eester en margarita (c) Sanja Marusic (1).jpg

Aan de hand van Boelgakovs meesterwerk De meester en Margarita onderzoekt Orkater hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin men het recht claimt op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening lijken te zijn.

In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood. 

De meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.
 

De waarheid in drie bedrijven

ma 4 mrt 2024
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:20
Sterrang € 30
Rang 1 € 25
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
T