Disgraced van Ayad Akhtar

Black Sheep Can Fly | Saman Amini

Disgraced van Ayad Akhtar

Black Sheep Can Fly | Saman Amini

Na de veelgeprezen voorstellingen A Seat at The Table en Saman Amini’s Integratieplan presenteert Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Senf het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar.

Succesvol topadvocaat Amir Kapoor heeft het helemaal voor elkaar. Het leven lacht hem toe, hij is dol op zijn vrouw en een grote promotie is binnen handbereik. Maar als Amir zijn nicht de helpende hand biedt bij een strafzaak tegen een moslim, dreigt niet alleen zijn carrière, maar ook zijn privéleven te ontsporen. Op een avond houdt hij samen met zijn vriendin Emily, die kunstschilder is, een etentje voor twee bevriende collega’s. Het feestelijke diner loopt uit de hand als het gesprek komt op religie, ras en de rol van geweld. Gaandeweg dringt het tot Amir door dat zijn mooie leven een grote façade is. Heeft hij zijn ware identiteit verloochend door een Westers ideaalbeeld van geluk na te jagen? De beschuldigingen vliegen over en weer, maskers gaan af en aan het eind van de avond is Amirs leven voorgoed veranderd. Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

Met acteurs Charlie Chan Dagelet (o.a. Netflix serie Dirty Lines en Othello), Rick Paul van Mulligen (o.a. A’dam-E.V.A. en QUEER PLANET), Saman Amini en aanstormend talent Selin Akkulak en June Yanez.

Ook te zien in Parkstad Limburg Theaters (Heerlen).

di 14 nov 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:45
Sterrang € 35
Rang 1 € 30
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T

“Een zorgvuldig opgebouwd drama over loskomen van je afkomst.”

★★★★
Volkskrant

“Een scherp gesneden, even complex als flitsend
conversatiestuk, dat als een hogesnelheidstrein
voortraast. (...) Disgraced verdient volle zalen.”

★★★★
NRC

“Scherp, verwarrend en boeiend tot het einde”

★★★★
Scènes

“Een aangrijpend en doortastend relaas, met een tekst
die niets aan relevantie verloren heeft.”

Theaterkrant

Black Sheep Can Fly | Saman Amini - Disgraced van Yyad Akhtar Black Sheep Can Fly | Saman Amini - Disgraced van Yyad Akhtar Black Sheep Can Fly | Saman Amini - Disgraced van Yyad Akhtar Black Sheep Can Fly | Saman Amini - Disgraced van Yyad Akhtar

Concept, regie en muziek

Saman Amini

regie

Eric de Vroedt

tekst

Ayad Akhtar
Spel

Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Saman Amini, Selin Akkulak, June Yanez

DRAMATURGIE 

Nima Mohaghegh

FOTOGRAFIE 

Bas de Brouwer