Moeder Courage

Het Nationale Theater

Moeder Courage

Het Nationale Theater

Een vrouw met de bijnaam Moeder Courage zet in oorlogstijd álles op het spel om met haar kinderen te overleven. Je volgt haar hartverscheurende reis te midden van chaos en conflict. Het Nationale Theater brengt met Moeder Courage een rauwe, maar ook liefdevolle muziektheatervoorstelling.

Europa in de nabije toekomst, het continent is beland in een slepende oorlog. Moeder Courage (Tamar van den Dop) trekt samen met haar drie jongvolwassen kinderen achter de troepen aan. Het is haar beste kans om te overleven en dus verkoopt ze de soldaten alles wat nodig is voor de strijd; laarzen, bier, voedsel en wapens. Vol vuur probeert Moeder Courage haar familie bij elkaar te houden in een wereld die verscheurd wordt door oorlog. Koste wat het kost.

Moeder Courage zet in oorlogstijd álles op het spel om met haar kinderen te overleven.


Liesbeth Coltof maakt een moderne versie van Bertolt Brechts klassieker: “Ik heb ze ontmoet, de Courages van deze wereld. Moeders in de arme wijken van Cleveland (VS), Sao Paulo of Ter Apel voor wie het leven elke dag een oorlogssituatie is. Onder hun harde schil en dwars door de onrechtvaardigheid heen, bewaren zij hun menselijkheid met een moed die wij ons maar moeilijk kunnen voorstellen. In deze voorstelling hoop ik hen de plek te geven die ze toekomt.”

wo 28 mei 2025
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Inleiding 19:00
Sterrang € 37,50
Rang 1 € 32,50
Rang 2 € 27,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
T

TEKST

Bertolt Brecht

VERTALING

Han van Wieringen 
REGIE

Liesbeth Coltof

SPEL

Tamar van den Dop, Soumaya Ahouaoui, Yamill Jones, Yela de Koning, Rick Paul van Mulligen e.a.

Fotografie

Anne Claire de Breij